Podéis inscribiros a través de este enlace 

Alacant, dimecres 28 de març de 2018.- Compromís Per Alacant abordarà  dissabte que ve 7 d’abril els reptes entorn de ‘la ciutat que volem, un Alacant per a les persones’, a través del debat i la reflexió sobre ‘La lluita contra la Ciutat Dual’ i la cerca del model de ciutat en la segona de les Jornades sobre la Ciutat #ProjectAlacant, que se celebraran en l’Aula de Cultura (av. Dr. Gadea, 1). 


   Després de l’excel·lent acolliment de la primera jornada de debat i de participació ciutadana celebrada el passat 10 de març, esta segona trobada dóna continuïtat al procés d’anàlisi i reflexió obert per Compromís durant els mesos de març i abril, i que constitueix “un punt de trobada, d’intercanvi d’impressions, de posada en comú i anàlisi sobre l’estat de la ciutat, les seues necessitats, reptes i desafiaments”.

El secretari local de la coalició a Alacant, i portaveu del Grup Municipal de Compromís, Natxo Bellido, remarca la importància de “alçar la mirada més enllà del dia a dia municipal que és intensíssim i poder projectar i reflexionar sobre quina ciutat volem ser i quina ciutat podem ser”.

Així, estes jornades, entre altres aspectes, reivindiquen els projectes transversals de ciutat que Compromís ha defensat i impulsat a nivell institucional quan estava en el govern local, “projectes que no poden parar siga el que siga la realitat del govern municipal, com el Pla de Ciutat, el Pla d’Inclusió Social i Pla General”.

“Entenem que des de la societat civil –i nosaltres com Compromís som part d’eixa societat civil– cal aprofundir en el debat des de diferents perspectives i àmbits d’influència que poden servir com a reflexió. Les conclusions d’este debat i d’escolta activa de la societat alacantina a més formaran part dels treballs d’elaboració del programa de govern de Compromís per al 2019.

En la jornada del dia 7 d’abril participaran de nou destacats agents de la societat civil i referents d’Alacant. Així, la taula redona sobre la Lluita contra la Ciutat dual, estarà moderada per la responsable del Programa d’Inserció del Centre Nazaret, Arantza Yagüe i comptarà amb les intervencions de Kike Romá (Plataforma contra la Pobresa); Carmen Durá (experta en intervenció amb persones sense llar), Inmaculada Cardá (directora Gral. Inclusió Social G.V. A.); Alejandro Novella (representant de la Fundación Secretariado Gitano-FSG) i Miguel Ángel Rodríguez  (coordinador Cruz Roja).

La taula redona sobre Ciutat amb model, Pla de Ciutat, estarà moderada per l’advocada Mª Ángeles Moraga, i comptarà amb la participació de Lola Alonso (arquitecta); Armando Ortuño (especialista en planificació estratègica); José Ramón Navarro Vera (urbanista) i Román Pinedo (expert en planificació estratègica).

Programa dissabte 7 d’abril: ‘Alacant, la Ciutat que volem’

10:00h. Recepció

10:15h. Taula redona: Lluita contra la Ciutat dual #RescatemPersones

Moderadora: Arantza Yagüe (Rble. Programa d’Inserció del Centre Natzaret).

Components:

  • Kike Romá (Plataforma contra la Pobresa).

▪   Carmen Durá (Experta en intervenció amb persones sense llar).

  • Inmaculada Cardá (Directora Gral. Inclusió Social G.V. A.).

▪   Alejandro Novella (Representant de la Fundació Secretariat Gitano-FSG)

  • Miguel Ángel Rodríguez(Coordinador Cruz Roja).

11:45h. Pausa café

12:15h. Taula redona: Una Ciutat amb model. Pla de Ciutat.

Moderadora: Mª Ángeles Moraga (advocada)

Components:

  • Lola Alonso (Arquitecta).
  • Armando Ortuño (Especialista en planificació estratègica)
  • José Ramón Navarro Vera (Urbanista).
  • Román Pinedo(Expert en planificació estratègica).