El grup municipal de Compromís ha reiterat la seua postura en contra de la baixada lineal de l’IBI que el regidor d’Hisenda, Carlos Castillo, presentarà en el pròxim ple extraordinari en el qual es plantejaran modificacions a les ordenances fiscals. A més, la formació ha presentat esmenes i propostes a aquestes ordenances.

“És una mesura oportunista i electoralista que solament beneficia a les rendes altes i que demostra que, com sempre, el PP governa per als rics i s’oblida de les persones en situació més desfavorida”, ha destacat Sonia Tirat, regidora de Compromís, “l’Ajuntament ha de destinar els diners a invertir en la ciutat i oferir borses d’ajuda per al pagament d’impostos basades en criteris socials”.

El dilluns 15 es reunirà el ple extraordinari en el qual es treballaran la proposta de noves ordenances fiscals, la baixada lineal de l’IBI proposada pel PP però també altres modificacions.

Les propostes de Compromís en ordenances fiscals

A més de rebutjar la proposta de rebaixa lineal de l’IBI, Compromís presentarà en el ple diverses propostes de modificació fiscal que afecten a impostos com el IAE, l’IBI, el ICIO i el IVTM.

Mesures com cobrar l’IBI a l’Església en aquells edificis no destinats al culte, igual que el ICIO en l’obres realitzades en els mateixos; bonificar el IAE a aquelles empreses que no solament creuen ocupació si no que a més ho mantinguen; modificar l’impost del IVTM bonificant a aquells vehicles que tinguen sota consum i emissions contaminants.

Entre les propostes presentades per la coalició i que s’han inclòs en el text final proposat per la Junta de Govern Local hi ha diferents beneficis fiscals, com aquells destinats a reduir la càrrega impositiva en l’IBI als joves que adquireixen el seu primer habitatge, a aquelles persones que accedeixen a habitatges protegits, o a la instal·lació de sistemes d’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia solar. Però també s’han presentat unes altres que afecten a les empreses com l’esmena al ICIO de beneficis fiscals a la construcció d’habitatges protegits o a la realització d’obres d’accessibilitat per a persones discapacitades en edificis i habitatges.

Des de Compromís han insistit que Castillo ha de retirar la proposta de baixada de l’IBI lineal ja que té un efecte d’amb prou faenes 17 euros de mitjana mentre suposaria que l’Ajuntament deixara de percebre 4 milions d’euros. “La tossuderia de Castillo en aquesta mesura electoralista no pot suposar que es perda la bona voluntat que hem tingut els grups municipals per a arribar a acords en la Comissió d’Hisenda”, han destacat des de Compromís.