El grup municipal de Compromís ha reivindicat la convocatòria de la comissió d’elaboració d’un Pla Municipal de Joventut per a la ciutat d’Alacant en el qual s’establisquen estratègies, objectius i eines que orienten la labor de l’Ajuntament en les seues polítiques de joventut.

Entre les propostes portades al plenari per Compromís, també han reclamat que es reunisca el Consell Interdepartamental de Joventut, un organisme que agrupa a l’Ajuntament, amb associacions juvenils i el Consell de la Joventut d’Alacant. I que, encara que arreplega en el seu reglament que ha de reunir-se cada dos mesos no s’ha convocat des d’abril de 2018. Va ser en aquesta comissió, en la qual en la seua última reunió, van arribar a l’acord de crear una comissió tècnica per a elaborar el Pla de Joventut d’Alacant.

Sonia Tirado, regidora de Compromís, ha afirmat que “un pla de joventut és bàsic, ja que permetrà realitzar unes polítiques centrades en els joves i la seua realitat, explicant a més amb diferents nivells: polític, associatiu i tècnic”.

La edil ha destacat la importància d’un pla de joventut que “incloga en tots els seus àmbits la presència de persones joves, la seua participació en tots els moments del pla i la innovació tant en accions com el formes corresponsables de treball amb altres agents de polítiques de joventut de la ciutat”.

Per a Compromís, aquest pla ha de ser una eina flexible que permeta adaptar les polítiques de joventut, d’una manera transversal, a l’evolució de la realitat juvenil, però també que icloga realitzar un seguiment i avaluar el propi pla per a constatar que s’ha fet i que no.

Un Pla de Joventut basat en un estudi en profunditat de les necessitats i problemàtiques de les persones joves, i que compte amb la participació de diferents entitats i actors socials en matèria de joventut és la reivindicació de Compromís. “És el moment que Alacant camine cap a un model de ciutat amable amb les persones joves i per a açò és necessari vertebrar les polítiques de joventut amb un pla de Joventut, i més ara, que fa un any que es va aprovar la nova llei de la Generalitat de Polítiques Integrals de Joventut”, han destacat des de la coalició.

“És imprescindible incloure totes les veus de la joventut perquè aquest pla arreplegue les necessitats reals de les persones de 12 a 30 anys de la nostra ciutat” ha afirmat Tirado.