Compromís presenta en el ple una declaració institucional perquè els Pressupostos Generals de l’Estat arrepleguen inversions per a Alacant.

El grup municipal de Compromís a Alacant ha presentat una declaració institucional per al pròxim ple de l’Ajuntament, el dijous 25 d’octubre, en la qual reclama que el Govern d’Espanya arreplegue en els Pressupostos Generals de l’Estat mesures per a la millora de la suficiència financera d’Alacant i la Comunitat Valenciana.

Natxo Bellido, portaveu de Compromís ha afirmat que “després del canvi de govern l’agenda valenciana ha d’estar en els Pressupostos Generals de l’Estat, i Alacant ha de rebre una inversió justa, de concorde a la seua població, en aquests pressupostos, a diferència del maltractament sistemàtic que rebíem amb el govern de Rajoy, que l’any passat va arribar a ser una bufetada per a aquesta ciutat”.

Des de la coalició destaquen que mentre que les inversions en els Pressupostos Generals de 2018 a Alacant es van situar en 97,24 € per habitant, la mitjana estatal se situa en 217 €, unes xifres que reflecteixen que un descens de les inversions reals en la província d’un 25% respecte al 2017.

Compromís insta amb aquesta declaració al Consell de la Generalitat a negociar amb el Govern d’Espanya un nou sistema de finançament autonòmic i al fet que els PGE 2019 incloguen mesurades per a millorar la suficiència financera de la Comunitat Valenciana i inversions en infraestructures concordes al pes poblacional de la Comunitat.

“Des de Compromís anem a treballar en totes les institucions perquè se’ns reconega en les inversions el que hem de pesar en l’Estat, perquè estem farts de ser invisibles i perquè hi ha debats que no admeten més espera com el finançament autonòmic i el deute històric de l’Estat amb el nostre territori”, ha afegit Bellido.

Entre les propostes d’aquesta declaració institucional s’inclou també el rebuig al dèficit del 0,1% del PIB para 2019, el reconeixement d’un dèficit asimètric que compense l’actual infrafinançament de la Comunitat Valenciana mentre que no es realitze la reforma i el reconeixement del deute històric de la Comunitat deguda a l’infrafinançament.

“Hem sigut l’aneguet lleig en finançament i inversions a Espanya, açò ha d’acabar d’una vegada per sempre i que tinguem un tracte just per a alacantins i alacantines i valencians i valencianes”, ha conclòs Bellido.