La coalició proposa incloure en les inversions la urbanització del tram de Via Parc entre Los Angeles i Tómbola, el Centre d’Interpretació de la Memòria Històrica i la Capçalera de ImpulsaAlcant

El grup municipal de Compromís en l’Ajuntament d’Alacant ha presentat al·legacions per valor de 7.475.000 a la modificació de crèdits presentada pel govern de PP.

Des del grup municipal de Compromís han defensat la necessitat d’augmentar la modificació de crèdits dels 8.099.863,89 euros que proposa la corporació municipal als 15.574.863 euros que permetrien incloure projectes com la urbanització del bulevard de la Via Parc entre Los Angeles i Tómbola, el de la Capçalera de ImpulsAlacant i el centre d’Interpretació de la Memòria Històrica.

El govern del PP s’ha heretat unes arques municipals sanejades el que li permet sol·licitar aquest préstec pel baix nivell d’endeutament de l’Ajuntament d’Alacant, per açò proposem augmentar el crèdit i incloure aquests projectes que són necessaris i positius per a la ciutat”, ha destacat Sonia Tirado, edil de Compromís.

L’edil de Compromís ha reclamat que s’urbanitze el bulevard central de la Via Parc entre Los Angeles i Tómbola per 1.500.000 euros, una reivindicació dels veïns de la zona i que milloraria la qualitat de vida i la seguretat dels mateixos.

Des de Compromís han destacat que “és el moment de desenvolupar un projecte com el Centre d’Interpretació de la Memòria Històrica, ara que l’Ajuntament ha anunciat que iniciarà els treballs per a recuperar 6 refugis més en el casc urbà de la ciutat és necessari el Centre d’Interpretació de la Memòria Històrica que arreplegue tota la informació i recerca i servisca de suport per a conèixer aquests projectes”. El Centre d’Interpretació de la memòria permetria reforçar la marca “Alacant, Ciutat de la Memòria” i suposaria un cost d’1.114.000 euros.

La coalició també ha inclòs en les al·legacions la Capçalera de ImpulsaAlcant. Un projecte que pretén ser incubadora de noves idees emprenedores i el desenvolupament d’empreses incipients de l’àmbit tecnològic, en matèria d’indústria 4.0, robòtica, tecnologies de la informació i màrqueting digital.

“La Capçalera una inversió productiva en infraestructures, que pretén millorar la competitivitat de les empreses de la nostra ciutat, alhora que es dóna una resposta òptima a les noves necessitats dels emprenedors i aprofitar sinergies amb el Districte Digital, la qual cosa sens dubte redundarà en el creixement econòmic i social per a la ciutat d’Alacant”, ha destacat Tirado.

El projecte de la Capçalera suposaria una inversió de 4.235.000 euros per a escometre la primera fase, més 600.000 euros en concepte d’urbanització de l’entorn. El projecte d’aquesta inversió està practicamente acabat i fins i tot compta amb una partida en els pressupostos de 2018 que no s’ha arribat a executar.