La coalició defensa les actuacions del grup municipal basades en la legalitat i en desenvolupar els objectius polítics marcats.

 

La coalició Compromís considera d’absoluta normalitat la compra de la campaña CoEduquem amb Escola Valenciana, a través de la qual uns 300 estudiants de cinc centres educatius van poder accedir al visionat en valencià de la pel·lícula Sufragistes amb motiu del Dia de les Dones i que a més, va ser contractada al mateix temps per ajuntaments de tots els colors polítics com Mutxamel i Bigastre, entre uns altres, on governa el Partit Popular.

 

Aquesta i altres activitats, com ja s’ha explicat des de la coalició, compten amb l’aval dels tècnics i d’Intervenció, responsable del pagament de factures. Compromís sosté que la iniciativa va ser una compra d’un producte que Escola Valenciana va oferir a múltiples administracions locals de tot el territori valencià.

 

L’activitat incloïa la compra dels drets de la pel·lícula per a quatre projeccions del film en el MACA (Museu Art Contemporani d’Alacant) durant tres dies, així com una guia didàctica per a estudiants i professorat que mostrara la lluita per aconseguir el vot de les dones tal com es va explicar en roda de premsa en el seu moment.

 

L’activitat, insisteix la coalició, ha passat els filtres de transparència i control legals. A més Escola Valenciana és una fundació sense ànim de lucre i la principal organització referent quant a educació en valencià. Compromís nega qualsevol fet de nepotisme en la seua gestió municipal, que se li haja pagat el salari a ningú o que haja canviat la situació laboral o econòmica de cap treballador de la fundació.

 

A més la coalició troba ridícules i iròniques les declaracions de Mari Carmen De España acusant de nepotisme als regidors. Més quan molts Ajuntaments de tot color polític contracten amb Escola Valenciana. Per a Compromís el minigovern del PP, i De España en particular, no taparan el fracàs de la seua gestió posant el ventilador en marxa amb denúncies i acusacions sense fonament.

 

Des de Compromís consideren que l’última ona de declaracions del PP contra els edils de la coalició és fruit del nerviosisme dels populars enfront dels mals resultats en les enquestes. Lamenten a més que tots dos conflictes sorgisquen d’acord amb el discurs de la dreta més radical contra el valencià, una estratègia ja esgrimida pel PPCV.

 

La coalició ha afirmat que els seus valors de compromís amb la transparència i el bon govern davant la ciutadania alacantina es mantenen intactes. A més, recorda que s’han donat i se seguiran donant totes les explicacions necessàries per a desmuntar les falsedats de la dreta d’aquesta ciutat, que està obsessionada amb Compromís mentre descura les seues responsabilitats institucionals.