Conselleria considera l’acord plenari il·legal per envair competències autonòmiques

El grup municipal de Compromís a l’Ajuntament de de Alacant ha instat a la regidora d’Urbanisme, Mari Carmen De España a convocar una reunió entre els tècnics d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Alacant i la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori per a arribar a un criteri tècnic comú que permeta desembossar la situació de la finca Pino i Ruaya.

La resposta del minigovern del PP, de la senyora De España i del senyor Barcala davant el requeriment de Conselleria no pot ser el silenci i no pot ser el no; això no és responsable i pot fer que s’arribe mes lluny en un conflicte entre les dues administracions, local i autonòmica, per això fa falta donar una oportunitat al debat tècnic i al dialogue”, ha destacat Natxo Bellido, portaveu de la coalició.

Des de Compromís reclamen la urgència d’aquesta reunió davant el requeriment de la Conselleria d’anul·lar l’acord plenari en el termini d’un mes per envair competències autonòmiques. “Aquesta reunió és imprescindible per a arribar a un criteri tècnic comú amb el tema de Pino i Ruaya. Urbanisme ha de convocar ràpidament una reunió davant aquesta diferència de criteris tècnics, abans que les coses vagen per un altre camí, per que la Conselleria ha afirmat de forma clara que l’acord aprovat en el ple sobre aquesta matèria no és legal i si el minigovern del PP no és capaç de buscar solucions votarem a favor d’anul·lar aquest acord plenari”, ha conclòs Bellido.