Compromís critica que Cívica porta des de febrer sense netejar els cristalls de col·legis i edificis municipals

La coalició pregunta també sobre el nou concurs de la contracta i aposta per la municipalització del servei

El coordinador de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha afirmat hui que “l’empresa Cívica, adjudicatària de la neteja de col·legis i dependències municipals, porta des de febrer sense netejar els cristalls d’estos edificis, amb els problemes d’higiene que això pot comportar, especialment per als estudiants”.

Bellido ha explicat que “Cívica va acomiadar 100 treballadors temporals i, com a conseqüència, va destinar les persones que es dedicaven a netejar els cristalls a la neteja general, de manera que ara no hi ha ningú que s’encarregue d’esta tasca”.

En este sentit, María José Espuch, membre de Compromís per Alacant, ha apuntat que “no entenem que una empresa a la que en 2010 se li va prorrogar l’adjudicació d’esta contracta amb un pressupost bianual de 19,5 milions d’euros estiga desatenent part de les seues funcions”.

“És necessari que s’efectue de manera immediata la neteja dels cristalls, especialment als col·legis, doncs és una qüestió que afecta a la salut de les xiquetes i xiquets”, ha afegit.

Per la seua banda, Ignasi Bellido ha recordat que “el concurs sobre la nova contracta de la neteja de col·legis i dependències municipals hauria d’estar en marxa des del mes de març, però ens trobem amb què l’Ajuntament la manté paralitzada i l’empresa d’Enrique Ortiz continua amb esta concessió”.

Davant esta situació, el coordinador local de la coalició ha preguntat “si l’equip de govern del PP ha fet un estudi seriós sobre les possibilitats de municipalitzar el servei, doncs esta mesura podria estalviar al consistori prop d’un 20% del que paga en l’actualitat en concepte dels beneficis empresarials”.

“El que no es pot consentir és que totes les partides pressupostàries de l’Ajuntament hagen sofert una retallada i que esta adjudicació haja sigut augmentada per a que els beneficis se’ls porten particulars”, ha indicat Bellido, que ha afegit que “este ajuntament ha de deixar de governar per als amics i començar a governar per als ciutadans”.

Arxivat en: Alacant, Cultura i Educació, Municipal, Natxo Bellido

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *