El portaveu de Compromís per Alacant, Tomàs Mestre, ha anunciat hui que Compromís preguntarà en el Congrés dels Diputats, a través de Joan Baldoví, per l’existència d’una xarxa d’establiments il·legals, denunciada per l’Asociación Povincial de Peluquerías de Alicante, que tenien els seus treballadors en condicions d’explotació laboral intolerables i que han sigut objecte d’operacions recents de les forces de seguretat de l’Estat. En opinió de Mestre “volem saber si, tal i com se seguix denunciant des de l’associació del sector, no s’ha acabat amb el problema i estos negocis, se’n parla d’uns trenta, continuen oberts, tot i les darreres operacions policials realitzades”.

 

Mestre ha explicat que “volem conéixer si des de l’administració pública, central, autonòmica i local, s’està treballant per acabar amb estes màfies d’explotació que se’n aprofiten de la situació de vulnerabilitat de moltes persones que arriben ací amb la pretensió de guanyar-se el futur dignament, i que malauradament cauen en estes xarxes de delinqüència organitzada de les quals són víctimes. A més, este instrusisme laboral sense control crea una competència deslleial que pot provocar el tancament de molts negocis i la desaparició de llocs de treball”.

 

Des de la coalició s’assenyala que a més tenen previst demanar una reunió amb l’associació de perruqueries per a ampliar la informació denunciada, i per conéixer la problemàtica d’un sector que genera molts llocs de treball, però que la duresa de la crisi està colpejant a causa de l’alarmant increment d’establiments il·legals que estan apareixent arran de la duresa de la crisi econòmica, i que pot arribar a casos tan extrems com les darreres denuncies de les associacions del sector.

 

Per últim Tomàs Mestre, ha reiterat “que la crisi no pot ser l’excusa per a que les persones no tinguen un treball digne, amb totes les cobertures socials que això comporta, i que totes les activitats econòmiques que se generen cal que estiguen reglades i contribuisquen al bé comú, a l’esforç col·lectiu. Per això cal lluitar contra estes màfies, i l’administració, també la municipal, ha de posar tots els recursos en lliutar contra l’explotació laboral i l’economia submergida mitjançant el control de les llicències municipals d’estos establiments”