Des de Coalició Compromís exigim al conjunt de les forces polítiques presents al consistori alacantí, i especialment al govern municipal del PP començant per la Regidora d’Urbanisme, la Sra. Garcia Romeu, i l’alcaldessa d’Alacant, la Sra. Castedo, que donen les passes per a obrir una Comissió d’investigació municipal arran de les converses publicades en els mitjans de comunicació, i que s’han extret dels sumaris judicials dels casos BRUGAL-RABASSA.

 

Des de Compromís, tal i com ha manifestat el secretari local, Natxo Bellido, no entendríem que “la relació impròpia que s’infereix entre tècnics municipals i l’empresari Enrique Ortiz, molt semblant al que revetlen les mateixes gravacions sobre este constructor i l’alcaldessa Castedo, han de conduir a alguna mena d’investigació interna, al marge de les conseqüències judicials de tot açò, per a saber què hi ha darrere d’una relació tan estreta entre tècnics municipals, com per exemple la Sra. Campos, i el màxim propietari de sòl de la ciutat d’Alacant”.

 

Per a Bellido, “Volem saber quines són les reaccions de l’equip de govern del PP davant estes conductes impròpies de tècnics municipals, ja que, en cas de no produir-se cap conseqüència la ciutadania pot certificar que esta manera de comportar-se sense saber separar els interessos públics dels privats, i sempre buscant salvaguardar els interessos privats del Sr. Ortiz, ha estat una pràctica tolerada i beneïda des dels responsables polítics del Partit Popular, la qual cosa és el que pareix demostrar-se en els sumaris judicials, tal i com assenyala la UDEF en els darrers informes sobre la relació Castedo-Ortiz amb l’empresari Enrique Ortiz”.

 

La imputació d’alguns tècnics municipals al costat de representants polítics, que en cap cas parla de l’honestedat i treball eficient de la gran majoria del funcionariat municipal, ens alerta d’una manera de governar afermada durant dècades de govern del PP que afecta seriosament la transparència, el bon govern i la legalitat. Bellido ha conclòs “lliurar els grans interessos de la ciutat a un empresari, fer-li l’amo de la ciutat, ha estat possible per la complicitat d’uns governants que han afavorit i permés que la corrupció institucional arrele en l’administració local alacantina i que les bones practiques municipals que afavorisquen a la majoria de la ciutadania hagen sigut substituïdes per unes pràctiques bastardes en què ha primat l’intercanvi de favors amb els poderosos, la confusió dels interessos públics i privats i la relegació a l’últim terme de les necessitats que com a ciutat tenim”.