Compromís reclama la convocatòria urgent de la Comissió de Neteja perquè done explicacions sobre l’informe sobre les condicions del contracte de neteja

Alacant, dimarts 15 de maig de 2018

La regidora del Grup Municipal de Compromís, Sonia Tirado, ha sol·licitat a l’equip de Govern del PP la convocatòria urgent de la Comissió per a l’Estudi i Anàlisi del Contracte de Neteja Viària i Recollida de Residus d’Alacant, perquè done explicacions sobre el contingut de l’informe tècnic de la gestió i condicions del contracte que duu a terme la UTE Alacant –concessionària del servei de neteja i recollida de la brossa, participada per FCC, Ferrovial, Inusa i Cívica–.

L’edil ha mostrat la seua sorpresa després de conèixer per la premsa d’aquest dimarts l’existència d’un informe tècnic sobre la contracta sol·licitat a l’octubre de 2017 pel exregidor de Neteja, Miguel Ángel Pavón, entorn dels possibles incompliments de la contracta, que descarta que la superació de l’índex d’absentisme laboral compromès per UTE Alacant puga ser motiu de sanció ni causa de resolució per part de l’Ajuntament.

“Des de Compromís tenim clar que la neteja de la ciutat és un assumpte prioritari que representa la primera preocupació de la ciutadania, no és un tema que puga esperar, i per açò ens sorprèn que s’haja ocultat l’existència d’un informe tècnic que es remunta al mes de novembre de 2017, en el qual es dictamina alguna cosa tan fonamental com és el fet de no hi haja elements suficients per a informar d’un incompliment del plec de condicions”, ha indicat Sonia Tirado.

L’edil, qui al llarg dels últims mesos ha insistit en la necessitat de convocar i reactivar la citada Comissió de Neteja i ha urgit a aquest òrgan perquè informe de l’auditoria practicada sobre les manques de neteja de cara a exigir a la UTE el compliment del contracte, ha remarcat que aquest informe revela que “este plec, elaborat l’any 2012, sota l’etapa de Govern de Sonia Castedo del que formava part Luis Barcala, és un mal plec que no dóna facilitades per al control del servei, ni deixa possibilitat per a sancionar ni rescindir el contracte en cas d’incompliment”.

Arxivat en: Ajuntament, Alacant, Propostes, Sonia Tirado

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *