El secretari de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha afirmat hui que “lamentem que ni l’Ajuntament d’Alacant ni la Generalitat Valenciana s’hagen preocupat per posar en valor els antics dipòsits de Campsa que existeixen en la nostra ciutat, un dels llegats més importants que tenim en matèria de patrimoni industrial”.

 

Bellido ha explicat que “el diputat de Compromís-Equo al Congrés, Joan Baldoví, va realitzar una pregunta al Govern central per saber si l’Executiu tenia prevista alguna proposta per donar un ús cultural o públic, en general, a estes instal·lacions o si l’Ajuntament o la Generalitat havien presentat alguna iniciativa en este sentit”.

 

“Tanmateix, en la seua resposta el Govern explica que no ha hagut cap proposta en relació als antics dipòsits, el que demostra la desídia de les nostres administracions per potenciar el nostre patrimoni, doncs cal recordar que en el cas dels dipòsits de Campsa parlem d’un conjunt especialment singular i de gran valor”, ha ressaltat.

 

Per al secretari local, “esta infraestructura, composta de voltes i nombroses galeries, és un gran exemple d’arquitectura industrial que hauria de ser posada en valor per al municipi d’Alacant, però malauradament és un exemple més del patrimoni abandonat i ignorat de la ciutat”.

 

Per tant, Bellido ha instat l’equip de govern a “treballar en una pla per recuperar els antics dipòsits i donar-los un ús públic per tal de recuperar el seu valor i evitar que resten oblidats per sempre”.