Alacant, dissabte 20 de maig de 2017

Compromís per Alacant ha volgut rendir comptes hui davant la ciutadania amb motiu dels dos primers anys de mandat municipal, en els quals ha demostrat ser la força i la Garantia del canvi necessària per al futur dels governs plurals. “Estem més fortes i preparats que mai, som la fórmula per a mantenir un govern progressista en la ciutat, treballant des de la pluralitat, el sentit i la responsabilitat per a transformar la ciutat”, ha remarcat el secretari local de Compromís, Natxo Bellido.

En l’acte públic, celebrat en el parc de Sant Blai, han participat el diputat nacional Ignasi Candela, el conseller de Cooperació i Transparència, Manuel Alcaraz, el diputat provincial Gerard Fullana i els tres regidors en l’Ajuntament d’Alacant, Natxo Bellido, María José Espuch i Sonia Tirado.

En la seua intervenció, Natxo Bellido ha assenyalat que Compromís s’ha consolidat com a garantia del canvi perquè ha aconseguit fer dels eixos del seu discurs ‘Rescatem persones’, ‘Recuperem Alacant’ i ‘Alacant té Futur’ la base del seu treball diari, fet des de l’honestedat, la coherència i la credibilitat, per a transformar Alacant en “una ciutat més inclusiva, més amable, més cohesionada, més atractiva i amb major autoestima”.

Així mateix, Bellido ha defensat la labor diària de Compromís per Alacant per aconseguir que “el canvi de govern portara amb si el govern del canvi, un Botánic per a Alacant”, objectiu que, segons ha reconegut, en l’acció conjunta de govern no s’ha aconseguit perquè hi ha els qui “sí saben, però no volen” i els qui “volen, però no saben”.

Compromís, que porta en el seu ADN el gen de l’acord, “vol aqueix canvi i sap com fer-ho”, i en aquest punt del mandat municipal i amb l’actual context polític, vol recordar que “ni caben actituds pròpies de governs de majoria absoluta, ni cal inhibir-se de la responsabilitat de governar refugiant-se en posicions esencialistas, allunyades del possible: solament cal governar gestionant la discrepància amb responsabilitat”, ha apuntat.

“Som la Garantia del Canvi, a diferència d’uns altres que sembla que ja han tirat la tovallola i creuen que un govern d’esquerra és un oasi en el desert. Alguns ja es resignen, a causa de la seua incapacitat de governar la pluralitat, i van regalant la vara de comandament a una dreta corrupta, amb tics predemocráticos, i que ha portat a la ruïna econòmica, social i democràtica a aquesta ciutat”, ha indicat.

En aquest sentit, el conseller de Transparència, Manuel Alcaraz ha recordat que “veníem d’un passat terrible en la Comunitat Valencià, de l’autoritarisme, el balafiament i la ineficàcia amb la qual funcionava el PP, per la qual cosa primer vam haver de desenrunar i una vegada fet, comprovem que la casa estava també enfonsada, per la qual cosa hem posat en fila els problemes, i podem dir que ja no ens fa vergonya anar per ací i dir que som valencians i alacantins, que aquesta ja no és la casa d’un constructor i els seus esbirros”.
“Estem inventant un nou País Valencià entorn d’altres valors i principis, estem avançant, aquests dos anys han sigut anys d’humilitat i de paciència i d’aprendre a conviure amb el PSOE, que ha de saber que s’ha acabat la inèrcia del bipartidisme i que governar és dialogar”, ha indicat Alcaraz.

En aquest sentit, el conseller ha destacat que “el Pacte del Botànic significa un esperit de col·laboració i de cooperació, una nova expressió de l’activitat política, i podem dir amb tot orgull que qui millor representa l’orgull del Botànic a Alacant és Compromís”.

MILLORANT ALACANT

Coincidint amb l’equador del mandat, els regidors de Compromís han aprofitat així mateix per a adonar a la ciutadania del treball realitzat i dels projectes més ambiciosos de les àrees municipals que gestionen Natxo Bellido, María José Espuch i Sonia Tirado.

Des de la Regidoria de Coordinació de Projectes que dirigeix Bellido, s’està impulsant projectes de gran rellevància com l’EDUSI-Les Cigarreres que suposa una injecció de 22 milions d’euros per a la recuperació a tots els nivells de l’àrea entre els Castells de Santa Bàrbara i Sant Ferran, així com l’elaboració del Pla de Ciutat que ha de marcar a llarg termini el rumb d’Alacant, i s’ha aconseguit amb naturalitat “una cosa que semblava impossible, com és que en l’Ajuntament es parle en valencià”.

Per la seua banda, María José Espuch, ha recordat que fa dos anys Compromís va acabar la campanya electoral en el CEIP Joaquín Sorolla, un lloc sens dubte emblemàtic per a Compromís, la campanya del qual i acció de govern estava i segueix estant dirigida a rescatar persones, a facilitar la vida de les alacantines i alacantins a través de projectes que gestiona Espuch com ‘Alacant, Ciutat de la Memòria’, ‘Alacant, ciutat educadora’ i ‘Alacant per la Igualtat’, per una ciutat lliure de violència de gènere.

Aprofitant la celebració de l’acte en el barri de Sant Blas, Espuch ha anunciat que al gener començaran les obres de les pistes de l’IES Jorge Juan. Així mateix, ha traslladat el seu compromís de continuar treballant de forma decidida perquè el map de carrers d’Alacant torne a democratitzar-se pròximament, retirant definitivament els noms de franquistes i feixistes dels carrers.

Sonia Tirado, per la seua banda, ha posat l’accent en la importància de posar a les persones en el centre de les polítiques, un objectiu que no ha perdut de vista des de l’àrea d’Ocupació que gestiona, donant prioritat a les persones que més ajuda necessiten, que han patit més les retallades, la crisi, com són els joves o les persones amb dificultats d’accés al mercat laboral.

D’igual manera, Tirado ha remarcat la important labor de gestió que des de l’àrea d’Ocupació es duu a terme per a multiplicar els recursos destinats a formació i inserció laboral, que han passat de 35.000 euros al juny de 2015 a dos milions d’euros enguany per a fomentar l’ocupació juvenil.

Per la seua banda, el diputat en el Congrés, Ignasi Candela ha apostat per recuperar el nostre país i la nostra economia, amb inversions, establint una aliança amb totes les forces polítiques per a fer front a la marginació a la qual el Govern Central del PP sotmet a la Comunitat Valenciana.

En aquesta mateixa línia, Gerard Fullana ha valorat el paper realitzat per Compromís en totes les institucions, tant en les quals governa, com la Generalitat Valenciana com en els ajuntaments. “Hem vingut a guanyar les eleccions, a guanyar i donar la cara i no a posar-nos de perfil, i prova d’açò és el treball que realitza Compromís en l’Ajuntament d’Alacant, amb regidors que parlen poc però que realment treballen molt, braç a braç, amb il·lusió, per la societat”.