Homenatge institucional a les víctimes del bombardeig del Mercat Central en el 79 aniversari de la massacre

Alacant, dijous 25 de maig de 2017.- L’Ajuntament d’Alacant, a través de la Regidoria de Memòria Històrica i Democràtica que dirigeix l’edil María José Espuch, ha realitzat aquest dijous 25 de maig un emotiu acte en record de les víctimes del Bombardeig del Mercat Central, en el qual per primera vegada han participat estudiants d’Educació Secundària de la ciutat per a retre homenatge a els qui van donar la seua vida a Alacant per la defensa de les llibertats i de la democràcia.

L’homenatge ha arrancat a les 11:00 hores en la mateixa Plaça 25 de Maig, al costat del Mercat Central, moment en el qual la megafonia del Mercat Central ha reproduït durant 4 minuts el so de les sirenes antiaèries i de les bombes, que durant el període bèl·lic van assolar Alacant, pel seu paper com a ciutat de rereguarda que va romandre fidel al legítim govern de la República.

L’acte institucional ha comptat amb la participació dels principals re presentants de la Corporació municipal i de la Comissió Cívica per la Recuperació de la Memòria Històrica d’Alacant, –un col·lectiu que ha treballat amb tenacitat i perseverança per a donar a conèixer i promoure els actes de commemoració en record de les víctimes d’aquell bombardeig–, així com, per primera vegada,  d’estudiants de Secundària.

La massacre ocorreguda el 25 de maig de 1938 va acabar amb la vida de 393 persones, en la seua majoria dones i menors que es proveïen de fruites i verdures en la part posterior del mercat, en un acte deliberat contra la població de l’aviació feixista italiana, que donava suport al bàndol nacional des de la seua base en les illes Balears.

L’acte a més s’ha tancat amb un ofrena de flors en record de les víctimes, en el monument instal·lat en la mateixa plaça, tot açò amenitzat amb la música de la colla de dolçainers.

Arxivat en: Ajuntament, Alacant, María José Espuch, Memòria Històrica i Democràtica, Natxo Bellido, Sonia Tirado

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *