La diputada de Compromís Mireia Mollà ha reivindicat hui “la posada en marxa de manera immediata de la línia 2 del TRAM d’Alacant, ja que el servei és bàsic per a garantir un transport públic digne per als veïns dels barris del nord de la ciutat, els ciutadans de Sant Vicent del Raspeig i, especialment, els alumnes de la Universitat d’Alacant (UA)”.

Mollà ha realitzat aquestes declaracions durant l’acte de protesta que s’ha celebrat hui en la parada del TRAM de la UA per a denunciar el retard de la posada en marxa del servei. A l’encontre han assistit també la candidata de Compromís-Equo al Congrés dels Diputats, Aitana Mas, i el candidat al Senat Ignasi Bellido.

La diputada autonòmica ha explicat que “des de Compromís ja vam oposar-nos des d’un principi a la privatització de la línia 2 del tramvia, ja que estem en contra de que una empresa privada trega rendibilitat d’un servei que ha de ser públic i per al que s’han invertit els diners de tots els ciutadans”.

“I encara és més indignant que estem patint aquest retard en la posada en marxa del TRAM perquè no s’ha resolt l’adjudicació d’un concurs al que només va presentar-se una UTE, quan a FGV comptem amb professionals que podrien fer-se càrrec ara mateix de la seua gestió”, ha apuntat Mireia Mollà, que ha afegit que “és ridícul que tinguem la via, els combois i les proves superades i el procés es mantinga paralitzat”.

Per tot això, la diputada de Compromís ha demanat a la consellera d’Infraestructures, Isabel Bonig, “que deixe d’emprar excuses tècniques per a justificar el retard, que reconega que la Generalitat va fallar des d’un principi en el model que va proposar per a l’explotació de la línia 2 i, sobre tot, que faça les gestions oportunes per a que el servei siga una realitat immediata”.

Per la seua banda, la candidata de Compromís-Equo al Congrés dels Diputats, Aitana Mas, ha criticat “les deficients infraestructures amb les que compten els alumnes d’arreu de la província per arribar fins la Universitat d’Alacant” i, en aquest sentit, ha reclamat “que s’atenguen dues reclamacions històriques, com són la construcció d’una línia de rodalies entre Alcoi i Alacant i una altra entre Alacant i les capitals de la Marina Alta, de manera que es facilite el transport entre unes zones pròximes geogràficament, però que, en l’actualitat, compten amb una connexió per transport públic pròpia del segle XIX”.

“Des de Compromís-Equo reivindiquem un tracte igualitari al d’altres autonomies i per això reclamem que l’Estat cedisca a la Generalitat les competències sobre els trens de rodalies, per a que es puga gestionar de manera directa la posada en marxa d’aquestes infraestructures tan necessàries”, ha afirmat Aitana Mas.