Compromís insta al Govern del PP a complir amb l’acord municipal per a situar al CEE El Somni en Sant Gabriel

Alacant, dimecres 16 de maig de 2018

La portaveu adjunta del Grup Municipal de Compromís, Mª José Espuch, ha instat hui a l’equip de Govern del PP a complir amb els compromisos adquirits des de setembre de 2016 per l’Ajuntament amb la Conselleria d’Educació durant el present mandat per a facilitar la instal·lació del Centre d’Educació Especial El Somni en l’edifici de l’antic col·legi públic Sant Gabriel.

El PP deu donar la cara davant la comunitat educativa i les famílies afectades, i respondre clarament si va a complir amb un acord a tres bandes que permetia atendre de forma adequada tant a la comunitat educativa com als usuaris del centre de majors. En cas contrari, el PP estarà tractant a les xiquetes i xiquets del Somni com a ciutadans de segona”.

Mª José Espuch, en la seua funció com a edil d’Educació durant els primers dos anys i mig del mandat, va impulsar el treball coordinat de les diferents àrees municipals implicades en aquesta operació, –com són les d’Acció Social, Manteniment i Infraestructures–, així com la Conselleria d’Educació, per a cercar una ubicació adequada al citat centre educatiu.

“Des de Compromís, a través de les nostres competències de govern, vam donar prioritat a la situació de la comunitat educativa del Somni, i treballem per a agilitar els tràmits necessaris perquè aquest centre educatiu disposara com més prompte millor d’unes instal·lacions dignes, propiciant la coordinació de tots els departaments implicats”, ha indicat Espuch.

Fruit del treball conjunt de totes les parts, es va acordar que el CEE El Somni es traslladara a l’antic CEIP de Sant Gabriel, que funciona en l’actualitat com a centre municipal de Majors, que els seus usuaris havien de ser traslladats a l’edifici del CEFIRE, situat també en el barri de Sant Gabriel, tal com arreplega l’acord de la Junta de Govern del 6 de juny de 2017.

No obstant açò, segons ha lamentat Espuch, “la realitat és que l’àrea d’Infraestructures i Manteniment no ha iniciat les obres d’adequació del CEFIRE, de manera que els majors no s’han pogut traslladar allí, i açò ha impedit al seu torn escometre les obres en l’antic CEIP de Sant Gabriel per a albergar a l’alumnat del Somni”.

En les últimes setmanes, i atès que els terminis per a escometre unes obres que mai arriben són a punt de vèncer, l’AMPA del CEE El Somni ha requerit per burofax una reunió urgent a l’equip de Govern del PP, per a parlar de la situació del nou centre, sense obtenir resposta.

“Cal preguntar-se si ara, el nou equip de Govern del PP va a mantenir el compromís amb la comunitat educativa, en línia amb l’acord de la Junta de Govern del passat 6 de juny de 2017 que va aprovar l’afectació de les dependències de l’antic CEIP de Sant Gabriel a la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, per a fer possible la reubicació d’alumnat i dels majors”, ha apuntat Espuch.

(*) Imatge d’arxiu de la regidora Mª José Espuch en una reunió del Consell Escolar del CEE El Somni

Arxivat en: Alacant, Compromís per Alacant, María José Espuch

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *