El portaveu del grup parlamentari Compromís, Enric Morera, ha denunciat que el Consell publica les notes de premsa en castellà també en la secció de valencià del web de la Generalitat. Segons Morera, “amb tot el debat de l’ús de les llengües ara d’actualitat per culpa dels senadors del PP, entre ells els valencians, resulta que la Generalitat Valenciana és la que millor complix les directives “antillengües que no siguen el castellà”, perquè si entres en l’apartat de notícies del web de la Generalitat i punxes a l’opció de vore el web en valencià, trobareu que les notícies estan en castellà i sols està en valencià el nom de les seccions”.

El líder valencianista s’ha preguntat si hui mateix, en la convenció del PP, “Camps aprofitarà per a mostrar-li a Mariano Rajoy que ells estan en contra de promocionar les llengües que no siguen el castellà, encara que es margine la llengua pròpia de la terra”. Segons Morera, “el menyspreu cap a la llengua d’ací que manifesta dia a dia el Consell també es fa patent en les notes de premsa que envia el govern valencià, sent pràcticament totes en castellà. Nosaltres, per exemple, les enviem en valencià i en castellà, sent així més complidors de les lleis de promoció de la llengua i de respecte de la cooficialitat que el mateix govern valencià”.

Eixe menyspreu cap el valencià no és sols un gest d’uns senadors “que no defensen els interessos del poble valencià i que, a més a més, s’oposen a l’ús de la nostra llengua en el que és una cambra de representació territorial i un una institució per a retirar a ex ministres franquistes i altres velles glòries, sinó que la marginació del PP cap el valencià la patim dia a dia, amb la reducció de línies en valencià en escoles i instituts, en la castellanització total de Canal 9, la manca de suport al doblatge en valencià i també la marginació als cantants i grups que fan la seua música en la nostra llengua. I no parlem de la caça de bruixes que practica la conselleria contra associacions que promouen el valencià i organitzen actes lúdics i culturals per afavorir l’aproximació a la nostra llengua dels més joves i també dels nouvinguts”.

Segons Morera, “el president que calçava nàutiques i que va pujar al Penyagolosa en el seu dia, o que va jurar el seu càrrec damunt dels Furs, no està complint amb totes les seues promeses i hauria d’ordenar una correcció de la pàgina web de la Generalitat per ser una autèntica vergonya i, a més a més, hauria de cridar a l’ordre als senadors valencians del PP, perquè ell és el president de la Generalitat i també del partit del que formen part eixos senadors”.