Compromís aposta per la cooperació entre Elx i Alacant per a reclamar inversions i garanties de progrés

La coalició Compromís ha defensat hui la necessitat de que les ciutats d’Elx i Alacant cooperen juntes per tal de reclamar el protagonisme que es mereixen al conjunt de la Comunitat Valenciana i per a assolir més força a l’hora de reivindicar les inversions pendents de la Generalitat en les comarques del sud.

La proposta ha sigut presentada hui en la capital alacantina per la diputada autonòmica de Compromís i cap de llista a Les Corts per Alacant, Mireia Mollà, el candidat autonòmic número tres, Ignasi Bellido, i el candidat de Compromís a l’alcaldia d’Alacant, Tomàs Mestre.

En aquest sentit, Mollà ha lamentat que “el govern de Camps haja obligat aquestes dues ciutats a competir”, ja que així “el PP pot justificar la manca d’inversions en la zona”.

La diputada de Compromís ha comparat aquesta situació amb l’actitud que el Consell ha demostrat envers les caixes d’estalvi de la Comunitat, “doncs el PP es va obstinar en que CAM i Bancaja competiren i, com a conseqüència, perderen la competitivitat que hagueren pogut aconseguir de manera conjunta”.

Per això, Mollà ha explicat que ambdues ciutats “han d’aspirar a cooperar per tal de convertir-se en una potència a l’hora de demanar aquestes inversions i reclamar garanties de progrés i de futur”.

Tomàs Mestre, per la seua banda, ha destacat que “no hi ha a tot l’Estat espanyol dues ciutats situades a menys de 20 quilòmetres amb tants interessos en comú i amb les capacitats que tenen Elx i Alacant”.

Mestre –que creu que així es podria evitar que les inversions es destinen principalment a València- ha proposat que les dues ciutats col·laboren per a oferir una opció de turisme cultural, més enllà del sol i platja, articular xarxes de parcs naturals, de potenciació del transport cap a les comarques de l’interior i cap a València o de cooperació en àmbits com les energies renovables.

Per la seua banda, Ignasi Bellido ha assegurat que Alacant i Elx han de ser “les ciutats que tiren del carro per tal de que les comarques del sud tinguen l’espai que es mereixen, com fan palès, entre altres aspectes, les nombroses ciutats mitjanes amb les que conten”.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *