El candidat de Compromís a l’ajuntament d’Alacant, Tomàs Mestre, ha presentat els compromisos de la coalició en matèria de sostenibilitat i polítiques ‘verdes’. Onze punts que serviran perquè Alacant es convertisca en una ciutat més humana, habitable i amable per a alacantins i alacantines.
Mestre ha explicat que “tots els compromisos que presentem estan encaminats a millorar la qualitat de vida dels ciutadans, volem una ciutat amb menys residus, amb menys fums, amb més verd, amb major consciència ecològica, que protegisca el seu patrimoni ecològic i pense en el futur. Una ciutat per a viure-la i no sols per a veure-la. Per això Mónica Fressoni, copresidenta Dels Verds al Parlament Europeu ha assenyalat Compromís com el seu referent al País Valencià”.
El candidat de la coalició que formen el Bloc, Iniciativa i Els Verds, ha visitat un dels pocs horts urbans que existeixen a Alacant, un exemple d’agricultura ecològica en plena “jungla de ciment”. Mestre ha assenyalat que “els horts urbans són una iniciativa que fomentarem des de l’ajuntament, no sols per la qualitat dels seus aliments, sinó pel missatge que irradien, de reciclatge, aprofitament i coneixement del nostre entorn. Aprofitar solars en els barris d’Alacant per a posar en marxa iniciatives com els horts urbans servirà per a millorar el nostre entorn més pròxim, menjar sa, però també com a finalitat pedagògica per a jóves i no tan jóves”.

Junt amb Tomàs Mestre han estat Juana Sánchez, representant dels Verds i número quatre de la candidatura d’Alacant i el també membre dels Verds, Luis Falcó. Juana ha explicat que més enllà del programa de Compromís, en el que “tot el seu contingut està impregnat de polítiques i compromisos sostenibles, ja que entenem les conegudes com a ‘polítiques verdes’ com quelcom transversal, que ha d’exercir-se des de tots els àmbits de l’administració”, Compromís també ha presentat onze punts concrets a desenvolupar des de l’ajuntament per a millorar la qualitat de vida i l’entorn de la nostra ciutat.

La candidata de Compromís ha destacat, a més dels horts urbans “una decidida aposta pel verd en la ciutat, augmentant el nombre de parcs i d’arbres, però també entenem imprescindible elaborar un Pla Rector per a la Regidoria de Medi Ambient i dotar-la de contingut real. Proposem, igualment, plans de protecció dels espais naturals d’Alacant, un pla de mobilitat que reduïsca el nombre de vehicles de motor en la ciutat, així com un Pla Municipal de Residus amb l’objectiu de reduir seu producció i augmentar el reciclatge per mitjà de la recollida selectiva”.

A més d’estes iniciatives, els candidats de Compromís també han explicat que impulsaran des de l’ajuntament l’ús d’energies renovables, tant en instal·lacions públiques com en empreses i vivendes particulars. També aposten per fomentar la construcció bioclimàtica, que supose estalvi energètic.