La coalició que formen Bloc, Inciativa i Els Verds reclama un clar i decidit recolzament suport a un dels clubs amb major projecció de la ciutat i que representa a Alacant en competicions Europees. El club d’handbol femení, que va quedar subcampió d’Europa el passat any, no sap a estes altures si podrà participar en esta edició per falta de pressupost.

Des de Compromís es fa una crida a les institucions perquè facen el que puguen per tal d’ajudar a un club que és un referent en la ciutat, no sols per competir al més alt nivell, tant en la lliga espanyola com a Europa, sinó també per la seua implicació en la ciutat, treballant l’esport base des de diferents col·legis d’Alacant.

El portaveu de la coalició, Tomàs Mestre, ha explicat que “Alacant no pot deixar de banda l’esport compromès, com és el cas del Mar Alacant, un club modèlic que porta el nom de la ciutat per Espanya i Europa, subcampió el passat any de la Recopa d’Europa i que a més treballa l’esport base en la ciutat”.

Ha sigut el propi club el qui a alertat de la situació, necessiten 30.000 euros per a poder inscriure’s i fer front als despeses de desplaçament. Una situació que s’agreuja ja que de no fer-ho el club s’enfronta a una possible sanció de 10.000 euros i una suspensió de 5 anys per a participar en competicions europees.

La labor social del Mar Alacant va més enllà de l’estrictament esportiu, prova d’això és el premi que va rebre el passat any, el guardó “Compromís Social” que entrega la coalició i que va voler reconèixer el treball d’integració que el club realitza des de la base amb persones discapacitades.