La coalició Compromís-Equo reclama el transvasament Tajo-Segura per tal de reactivar l’agricultura de la província d’Alacant, una de les nostres principals fonts de riquesa i demana una defensa pública de la infraestructura per acabar amb les contradiccions de PP i PSOE sobre aquesta obra que és bàsica per al futur dels nostres llauradors.

Així ho han explicat hui la candidata de Compromís-Equo al Congrés per Alacant, Aitana Mas, i el regidor de l’Ajuntament de València Joan Ribó, que han oferit hui una roda de premsa a Elx i que es reuneixen durant aquesta jornada amb membres de la Unió de Llauradors per conèixer les seues reivindicacions en matèria agrícola.

Joan Ribó ha explicat que “nosaltres defenem una nova cultura de l’aigua, on aquesta s’aprofite, se sàpiga depurar, se sàpiga reutilitzar i siga portada a les zones on més fa falta; en aquest sentit demanem que es mantiguen els transvasaments del Tajo-Segura i Xúquer-Vinalopó”.

 “En una zona amb gran activitat agrària no es pot dir ara que no es farà el transvasament perquè l’aigua va a utilitzar-se per a regs il·legals de Castella-La Mancha, per a privatitzar el canal de Isabel II o per a garantir aigua de les grans urbanitzacions de Madrid”, ha assenyalat Joan Ribó, que ha assegurat que “el Tajo-Segura s’ha de mantenir perquè ha generat fonts de riquesa que s’han de mantenir”.

 Ribó ha afirmat que “quan el PP demanava agua para todos, volia dir agua para todas las urbanizaciones i ara que ha esclatat la bombolla immobiliària s’obliden de que l’aigua ha de destinar-se fonamentalment a agricultura”.

 Per la seua banda, Aitana Mas ha lamentat que “el PP s’haja omplert la boca erigint-se com a abanderats dels agricultors i mentre estiguera tallant els pressupostos per a agricultora” i ha destacat la necessitat de “tornar a apostar per un sector amb molta projecció que, per culpa de les polítiques ineficaces de PP i PSOE, ha disminuït de manera desmesurada”.

 “L’agricultura no tindrà futur mentre no siga rendible i per això des de Compromís-Equo demanem garantir un preu en origen per als agricultors, exigim més transparència a l’hora de fixar preus en la cadena alimentària i determinar quin valor li correspon realment a cada part i també reclamem una millora dels nostres regadius”, ha indicat la candidata al Congrés.

 Aitana Mas ha assenyalat també “la importància de posar en marxa un gasoil professional i de recuperar una tarifa específica per a regs agrícoles, d’ajustar la fiscalitat agrària a la vertadera rendibilitat de l’activitat, d’augmentar la vigilància en les zones rurals i endurir les penes del Codi Civil per robatoris en la maquinària i de que es tinguen en compte els perjudicis sobre els nostres llauradors que puguen tenir els acords amb tercers països”.