La coalició pregunta també si hi ha relació amb la suposada gestió irregular de l’ex regidor Kiko Sánchez

Compromís per Alacant ha denunciat hui el tancament del servei de formació i orientació als desocupats que l’Ajuntament portarà a terme en huit dels onze “Telecentros” existents en l’actualitat, ja que la mesura implica el comiat de huit formadors que estaven realitzant un gran servici d’assessorament en noves tecnologies en els apartats laborals, culturals i d’introducció a les noves tecnologies.

El coordinador de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha recordat que prop de 70.000 persones han passat per estos centres municipals i ha assenyalat que els cursos de formació comptaven amb milers d’usuaris. En aquest sentit, ha afirmat que “lluitar contra la desocupació i mantindre la societat del benestar són les eines prioritàries per a salvar la cohesió social i, per tant, han de ser els sectors que han de veure’s al marge de les retallades que estan efectuant les administracions públiques”.

 Alhora, Bellido ha afirmat que “és intolerable que esta notícia coincidisca amb el processament de l’anterior responsable dels “Telecentros”, l’ex regidor Kiko Sánchez, i del seu germà, per una suposada trama de corrupció lligada a l’empresa concessionària de la gestió d’estos centres municipals”.

 “Les retallades que estem patint per part de les administracions públiques, com ara la retirada d’una paga per al funcionariat municipal, són conseqüència directa d’una nefasta gestió econòmica dels governs del PP i l’ombra de corrupció que l’afecta. Caldria saber, també, perquè esta concessió suposa una inversió de 200.000 euros quan els sous dels monitors no arribaven als 1.000 euros mensuals”, ha afegit.

Així doncs, el portaveu de Compromís per Alacant, Tomàs Mestre, ha conclòs “som conscients que hi ha alternatives per a poder mantenir este servei, fins i tot municipalitzar-lo, abaratir les condicions de la concessió o trossejar el concurs per tal que les empreses xicotetes puguen optar al mateix amb concessions individualitzades dels Telecentros”.

 Per a Mestre, es tracta de “diferents opcions que caldria estudiar abans de tallar un servei que és molt valorat per milers d’usuaris. Tanmateix, el regidor Sandoval ha preferit tirar pel camí més fàcil, i també, el més negatiu”.