La formació local presenta la iniciativa per a lluitar contra l’atur femení

La coalició Compromís per Alacant ha registrat hui una moció per a que l’Ajuntament exigisca a totes les empreses de més de cent treballadors un pla d’igualtat com a requisit per a poder accedir a les contractes municipals. La mesura es basa en la Llei estatal d’Igualtat i en la Llei d’Igualtat entre dones i homes de la Generalitat Valenciana.

El portaveu de Compromís per Alacant, Tomàs Mestre, ha explicat que “Compromís presenta hui una proposta que pretén avançar en la incorporació de les dones al mercat laboral en les mateixes condicions que els homes, una mesura en la que considerem l’Ajuntament té un paper molt important a jugar, ja que ha de convertir-se en agent impulsor d’estes condicions reals d’igualtat”.

“Des de Compromís per Alacant demanem que l’Ajuntament incloga en els plecs de condicions tècniques i administratives una clàusula que obligue a les empreses de més de cent treballadors a presentar un pla d’igualtat que estiga aprovat abans de la licitació de l’obra o actuació corresponent”, ha indicat Mestre.

El portaveu de la coalició ha afegit que “esta mesura és certament necessària si tenim en compte que les estadístiques segueixen demostrant que les dones tenen més dificultats per accedir als llocs de treball; de fet, en el mes de gener 1.059 homes de les comarques d’Alacant es quedaren en paro, mentre la xifra de dones augmentà fins les 2.210”.

Per la seua banda, el coordinador de Compromís per Alacant, Ignasi Beliido, ha destacat que “aquestes condicions de desigualtat que pateixen les dones es veuen agreujades durant el període de crisi que vivim, on les dones i els joves són dos dels col·lectius socials més afectats i és per això que la implantació d’esta mesura en l’Ajuntament es fa més necessària que mai”. 

“La nostra coalició té un compromís ferm i decidit amb les dones, així doncs, continuarem treballant per a que des de l’àmbit municipal es posen en marxa mesures concretes que vagen adreçades a acabar amb la discriminació per sexe i fomenten la igualtat”, ha conclòs Bellido.