La coalició recorda que a la ciutat existeixen 22.000 cases sense vendre

El coordinador de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha denunciat hui que “és un contrasentit que l’equip de govern s’enteste en forçar el PAI de Rabassa, que contempla la construcció de 15.000 habitatges, quan a Alacant existeixen més de 22.000 cases sense vendre”.

En este sentit, Bellido ha apuntat que “emplacem l’alcaldessa, Sonia Castedo, a que ens done una explicació lògica de per què s’ha de seguir endavant en este pla parcial que, a més dels edificis, inclou la construcció d’un centre comercial, un fet que redunda en un model fracassat, com demostra que set grans superfícies comercials de la ciutat es troben en perill de tancament”.

“Castedo vol accelerar els tràmits d’este pla a tota costa, sense pensar tan sols en la seua viabilitat ni en les conseqüències negatives que tindrà per al model urbanístic d’Alacant i per al Medi Ambient”, ha lamentat el coordinador de la coalició.

Per la seua banda, el portaveu de Compromís per Alacant, Tomàs Mestre, ha apuntat que “tampoc té sentit accelerar els tràmits del pla parcial de Rabassa sense emprendre la mesura principal, que és incloure este PAI en un nou PGOU”.

Mestre ha explicat que “el pla parcial de Rabassa –que compta amb 12 anys de retard- ha sofert massa modificacions i, per tant, ha de ser reintegrat en un nou PGOU, ja que l’actual pla general hauria de ser retirat ateses les sospites de corrupció que planegen en la seua redacció i que els tribunals investiguen a partir del cas Brugal”. 

A més, el portaveu de la coalició ha recordat que “el pla agredeix als aiguamolls de Rabassa i el Turó del Gall i està qüestionat pel Ministeri de Foment, que considera que podria afectar al trànsit de la autovia, i per la Confederació Hidrogràfica del Júcar (CHJ) per una canonada en la zona”.