El responsable de l’àrea de Medi Ambient de Compromís per Alacant, Luis Falcó, ha explicat hui que “des de la coalició rebutgem l’ampliació de l’abocador de Fontcalent i estem en contra de que reba els residus d’altres municipis, com ara pretén l’equip de govern de Sonia Castedo”.

Falcó assisteix, junt a altres membres de la coalició, a la concentració convocada a les 11 hores de hui a la plaça de l’Ajuntament d’Alacant per reclamar al consistori que negue este permís per a que la planta de Fontcalent tracte residus d’altres llocs.

El membre de Compromís per Alacant ha assenyalat que “no podem tolerar que arriben més residus perquè només amb els que es produeixen en l’actualitat a la Zona XVI, la corresponent a Alacant, ja s’està sobrepassant el límit de 1,5 tones que té esta planta i, per tant, una ampliació tindria greus conseqüències ambientals”.

En este sentit, Luis Falcó ha apuntat que “Castedo, que l’any 2010 va recolzar una moció per a que no s’autoritzara a cap empresa a bolcar residus procedents d’altres plans zonals, no té cap argument per a proposar ara l’ampliació en 1,8 tones l’abocador i només s’entén que ho faça per beneficiar el negoci de la concessionària participada per Enrique Ortiz”.

D’altra banda, el responsable de Medi Ambient ha anunciat que “Compromís per Alacant proposarà també la millora dels sistemes de separació i tractament selectiu de la planta de Fontcalent, doncs en l’actualitat la recuperació dels residus no arriba ni al quatre per cent del total”.