La coalició participa en la manifestació que ix hui des de la parada de la Universitat d’Alacant

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha exigit hui “que la línia 2 del Tram estiga en marxa quan comence el pròxim curs universitari, doncs així ho va assegurar la consellera d’Infraestructures, Isabel Bonig, i així volem que siga, perquè posposar de nou el seu funcionament seria una burla als estudiants i a la resta de ciutadans que porten més d’un any esperant-lo”.

Mollà ha indicat que “la nostra coalició estarà hui present en la manifestació que ha convocat la Plataforma Comarcal per la Mobilitat, perquè no es pot tolerar que la Generalitat mantinga paralitzada una infraestructura en la que ha invertit més de 100 milions d’euros i que ha de donar un servei bàsic als veïns de la zona nord d’Alacant, als de Sant Vicent i als estudiants”.

“No ens valen excuses sobre la complexitat de l’adjudicació, principalment perquè esta línia podria estar perfectament gestionada per l’empresa pública FGV i si el Consell haguera optat per això, els combois ja estarien rodant des de fa molt de temps”, ha apuntat la diputada de Compromís.

En este sentit, Mireia Mollà ha criticat que “el Govern valencià haja preferit privatitzar esta línia –perquè la societat mixta només estarà participada només en un 15 o 25% per FGV- i pagar 105 milions d’euros, mentre a l’empresa li garanteix uns beneficis fixes del 6%”.

“A més, els terminis establerts al projecte evidencien que la línia no podrà estar en marxa en setembre, pel que volem que Bonig diga realment la veritat sobre això”, ha afegit.

Mollà ha recordat que Compromís ha portat diverses iniciatives a Les Corts per reclamar la posada en marxa d’esta línia i que se suspenguera el servei elèctric mentre no funcionava; alhora els Joves amb Compromís de l’Alacantí han desenvolupat una sèrie d’accions, com la recollida digital de signatures, per reivindicar el funcionament d’esta infraestructura.