Compromís per Alacant considera que s’ha d’afavorir la mobilitat pública abans d’ampliar la zona ORA

El coordinador de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha afirmat hui que “l’Ajuntament ha de dirigir els seus esforços a afavorir la mobilitat pública en la nostra ciutat i no dedicar-se únicament a ampliar la zona ORA, amb una clara finalitat recaptatòria”.

Bellido s’ha referit així a l’ordenança que té previst aprovar el consistori i que permetrà augmentar la superfície destinada a la zona blava, al incloure els barris de la zona litoral i Gran Via.

El coordinador de la coalició ha destacat que “si l’equip de govern vol impulsar realment un transport alternatiu al cotxe, el que ha de fer és promocionar el transport públic i no encarir el seu preu, proposar un pla de vianalització del centre històric, construir un vertader carril-bici, ampliar les voreres i, sobretot, reclamar la posada en marxa immediata de la línia 2 del Tram” 

“Tanmateix, ens trobem amb què l’única decisió que pren el regidor de Trànsit, Juan Seva, és ampliar la zona ORA per recaptar més diners per a les arques municipals, sense oferir alternatives reals als ciutadans”, ha afegit.

Bellido ha indicat que “des de Compromís per Alacant volem que es canvien les pautes de mobilitat i es penalitze l’ús del cotxe privat per afavorir el transport públic, però entenem que no es pot prendre esta mesura fins que els ciutadans no compten amb una xarxa de transport públic digna i mentre travessen a més per una difícil situació econòmica”.

“Una ciutat com Alacant s’ha de dissenyar amb seny, amb vistes de futur i amb l’objectiu de millorar-la i no únicament a colp de necessitats puntuals i de augmentar la recaptació de l’Ajuntament”, ha conclòs el coordinador de Compromís.

Arxivat en: Alacant, Compromís per Alacant, Infraestructures i transports, Natxo Bellido, Zona ORA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *