La coalició nega també que el Govern valencià estiga oferint informació al respecte

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha lamentat hui que “el Govern valencià del PP abandone a la seua sort els milers de ciutadans afectats pels productes tòxics de les caixes d’estalvi, com és el cas de la CAM, i no aporte solucions a esta estafa lamentable”.

Mollà ha indicat que “Compromís va registrar una pregunta a Les Corts per a saber si el Consell tenia previst iniciar accions informatives o jurídiques sobre la venda de productes financers de participació preferent, davant el silenci de la Generalitat respecte este problema que ha deixat a moltíssimes persones amb els estalvis segrestats”.

“Tanmateix, ens trobem amb què el Consell no pensa prendre cap mesura, doncs així ho evidencia en la seua resposta, on l’únic que diuen és que donen informació bàsica als afectats a través de la Direcció General de Comerç i Consum i del telèfon d’informació 012, una afirmació que és totalment falsa”, ha criticat la diputada de Compromís, que ha assegurat que “després de comprovar-ho, podem dir que cap d’estes dues plataformes donen cap informació sobre els productes tòxics”.

Alhora, Mireia Mollà ha destacat que “el Consell justifica esta desídia amb l’argument de que estos productes financers anaven acompanyats d’un fullet informatiu de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), però el govern valencià sap de sobra que en la majoria de casos no es va donar este fullet als clients ni se’ls va informar dels riscos”.

“És vergonyós que el Govern valencià es pose del costat dels bancs i no de la ciutadania, especialment en un cas com este on han sigut enganyades tantes persones i, sobretot, gent gran que s’ha quedat sense els seus estalvis”, ha afegit la diputada.

Mireia Mollà ha afirmat que “sabem que el Consell, governat pel PP, ha sigut un dels responsables de la fallida de la CAM i per això vol tapar ara  les irregularitats que s’han comès en la caixa d’estalvis i que han provocat que tots estem pagant amb diners públics la mala gestió d’uns pocs irresponsables”.