El coordinador de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha assegurat hui que “els alacantins i alacantines ens enfrontem a una absència total de respostes per part de l’equip de govern del PP i de l’alcaldessa, Sonia Castedo, a la multitud de problemes que té esta ciutat”.

Bellido ha realitzat estes declaracions durant la roda de premsa que ha oferit hui junt al portaveu de Compromís per Alacant, Tomàs Mestre, per valorar l’any de govern del PP a la ciutat.

El coordinador de la coalició ha explicat que “les xifres d’atur en Alacant són terribles, superiors a les de la mitjana estatal i a les del País Valencià i no trobem cap resposta ni acció coordinada de l’Ajuntament amb la Generalitat per resoldre el problema, l’únic que ha fet Castedo és intervenir per a que la gent marxe a Eurodisney o Alemanya o, el que és pitjor, col·locar a amics seus en les empreses d’Enrique Ortiz”.

“Castedo no sap diferenciar bé entre l’àmbit públic i el privat i segurament per això té damunt l’espasa de Damocles judicial que la té paralitzada i que ha provocat que deixara d’eixir al carrer i, encara més, deixe de governar”, ha apuntat Bellido, que ha afegit que “la ciutadania d’Alacant no és responsable de si ella és imputada o no i si té por, el que ha de fer es dimitir i no portar darrer de la seua possible imputació al govern municipal”.

El coordinador ha criticat també que “l’alcaldessa estiga submisa a les promeses incomplertes de la Generalitat: ciutat de la justícia, la construcció del palau de congressos, construcció del tercer hospital metropolità, els centres de salut pendents com el de Benalua, l’ampliació del col·legi Palmeral, l’assumpte del institut Verge del Remei, el institut Jorge Juan”.

Per la seua banda, Tomàs Mestre ha assenyalat que “tot i la còmoda majoria absoluta del govern presidit per Sonia Castedo, la veritat és que hem assistit a un any on la paralització ha marcat la gestió municipal i ara l’equip municipal no fou l’heretat per l’anterior alcalde, sinó que ella dissenyà l’equip de govern que volia formar. Per dir-ho ja, de forma eloqüent, és que hem passat de l’alcaldessa de la improvisació, amb tarannà populista i batejada amb el guapa, guapa, guapa, a l’alcaldessa desapareguda del never, never, never”.

Mestre ha detallat assumptes com “la manca de polítiques actives d’ocupació, d’ajudes a les associacions, d’actuació als barris de la zona nord com demostra la paralització del mercat de Lo Moran, la paralització del PGOU o la insistència en continuar la bogeria del PAI de Rabassa”.

“Tampoc aposta per polítiques de mobilitat, només per suprimir semàfors i augmentar la zona ORA, no reivindica projectes estratègics com la línia 2 del Tram, ni per la construcció d’un projecte de futur com Casa Mediterráneo, per municipalitzar serveis externalitzats o per defensar el port d’Alacant i ens mareja amb l’arribada de l’AVE”, ha continuat.

El portaveu de Compromís per Alacant ha conclòs que “la precària situació econòmica de les arques municipals, producte entre altres coses d’una negligent i irregular gestió econòmica, i l’ombra judicial que persegueix a Castedo han dibuixat un primer any de legislatura on sembla que la ciutat no té al seu abast un govern municipal elegit per a liderar els temes comuns que ens afecten com a ciutadania”.

Audio  de la notícia