La diputada de Compromís recorda que es tracta d’un servei únic per a totes les comarques alacantines

La diputada de Compromís, Mireia Mollà, ha denunciat hui que “les retallades de la Generalitat en matèria de Sanitat hagen provocat fins i tot que es tanque la unitat de cremats de l’Hospital General d’Alacant, l’únic lloc de les comarques d’Alacant on es presta este servei”.

Mollà ha explicat que “esta unitat es va posar en marxa l’any 1972 i des d’aleshores ha atès a més de 15.000 pacients, una xifra que evidència la necessitat de que el nostre territori compte amb una àrea sanitària d’este tipus”.

En este sentit, la diputada de Compromís, que ha recordat que la unitat tracta als pacients ingressats, però també rep urgències hospitalàries, ha assenyalat que “el nostre grup registrarà una pregunta a Les Corts per a que el conseller Luis Rosado explique per què s’ha decidit prescindir d’este servei a les comarques d’Alacant i ens explique quines poden ser les conseqüències del tancament”.

“Entenem que és vital que les persones ferides per un cremat siguen ateses en el mínim temps possible, per tant, si a partir d’ara estos pacients han de ser traslladats a València volem saber en quant s’incrementarà el temps d’espera”, ha destacat Mollà.

La diputada de Compromís ha afirmat que “és una vergonya que la pèssima gestió econòmica que ha fet el Govern valencià dels diners públics ens faça ara retrocedir anys en aspectes com l’atenció sanitària, així que exigirem ben alt que donen comptes per estes retallades, reconeguen que han malbaratat els nostres recursos i els responsables paguen per això”.