El portaveu de Medi Ambient de Compromís per Alacant, Luis Falcó, ha denunciat hui “l’existència d’un gran nombre d’abocament il·legals en els terrenys públics situats entre l’avinguda de la Universitat i l’autovia A-70, pròxims a les instal·lacions de Decathlon, i ha alertat del seu impacte ambiental, i del perill de que siguen arrossegats fins vies urbanes si hi ha inundacions”.

 Falcó ha explicat que “en esta zona, qualificada com a sòl no urbanitzable rústic, s’han acumulat fins tres hectàrees d’abocaments de tot tipus: residus urbans sòlids orgànics, cristalls, plàstics, restes de vehicles a motor i mobiliaris i material d’obra que possiblement han estat descarregats mitjançant camions de gran tonatge”.

 “Este abocador il·legal ha degradat ambientalment l’entorn rural, el subsòl i els aqüífers subterranis pròxims; a més, es tracta d’una zona d’alt risc d’inundacions, pel que, en cas de precipitacions fortes els residus podrien ser arrossegats a les vies urbanes o al centre comercial”, ha assenyalat.

El portaveu de Medi Ambient a Compromís per Alacant ha afegit que “este focus d’insalubritat pot tenir conseqüències en la fira de Nadal que sol instal·lar-se a pocs metres d’aquí”.

 Luis Falcó ha explicat que “davant la gravetat d’esta agressió mediambiental, hem interposat una denúncia al Seprona per a que investigue si l’Ajuntament i la Conselleria de Medi Ambient tenien coneixement d’estos abocaments i per a que es paralitze immediatament esta activitat, es traslladen els residus a un abocador autoritzat i es restituisquen els terrenys afectats”