El coordinador de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha reclamat hui que “la Generalitat explique si va a permetre que l’Hèrcules C. F. quede en mans de l’empresari que ha enfonsat econòmicament el club, Enrique Ortiz, i que, a més, està imputat en els principals casos de corrupció dels nostre territori”.

 

Bellido ha realitzat estes declaracions després que el president de l’Hèrcules, Jesús García Pitarch, haja proposat que els dos principals creditors del club, Enrique Ortiz i Valentín Botella perdonen el seu deute amb l’entitat per assegurar la seua viabilitat. Com a contrapartida, Ortiz i Botella capitalitzarien el seu deute en accions i passarien a fer-se amb la majoria d’elles.

 

Davant esta situació, el coordinador ha recordat que “la mercantil Aligestión, propietat d’Ortiz, encara deu 18 milions d’euros a l’Institut Valencià de Finances (IVF) per un aval que este organisme li concedí i, per tant, la Generalitat no hauria de consentir que este empresari es fera amb el control del club i la Fundació Hèrcules deixara de tenir la majoria d’accions”.

 

“Des de Compromís ja hem explicat en diferents ocasions que la solució passa perquè la Generalitat estudie les vies per constituir un tipus de Comissió Gestora, junt a gent del club i en col·laboració amb els administradors concursals, per a garantir la viabilitat del club i reconduir la seua situació financera”, ha indicat.

 

Bellido ha continuat dient que “la Generalitat ha de concretar ja si va a fer-se amb el control de l’Hèrcules per evitar que els aficionats herculans i la resta de ciutadans continuen pagant les conseqüències de la nefasta gestió que ha fet Ortiz de l’entitat esportiva, on només en 2011 va deixar un forat de 25 milions d’euros”.

 

“Tot i la complexitat dels tràmits judicials, l’afició herculana i els contribuents, en general, mereixen una resposta clara per part del Govern valencià, que no pot deixar que els diners públics estiguen al servei d’un personatge com Enrique Ortiz”, ha conclòs el coordinador de Compromís per Alacant.