La diputada de Compromís Mireia Mollà ha afirmat hui que “les comarques d’Alacant han comptat en els últims anys amb una de les taxes de temporalitat i precarietat més altes i, en este sentit, no és casual que ara registren també una de les xifres més altes d’atur”.

 

Mollà ha realitzat estes declaracions després de fer-se públiques les dades del Ministeri d’Ocupació, en les que s’indica que en el mes de novembre l’atur descendí a València i Castelló, mentre a Alacant la xifra d’aturats augmentà un 1,10 per cent, arribant fins les 228.287 persones.

 

“El model d’ocupació precària i estacionalitzada que ha anat generant Alacant, basat en un creixement econòmic especulatiu, es tradueix ara en unes xifres d’atur més altes”, ha destacat la portaveu, que ha assenyalat que “esta realitat demostra que mesures com l’abaratiment del comiat que promou la reforma laboral no va a servir per a millorar la situació, sinó tot el contrari”.

 

Alhora, Mireia Mollà ha apuntat que “les retallades i les polítiques de dèficit zero que apliquen els govern de Fabra i Rajoy impedeixen reactivar l’economia i el desmantellament dels serveis públics només fa que agreujar esta situació de bloqueig, que impedeix la generació de llocs de treball”.

 

La diputada de Compromís ha assegurat que “respecte a novembre de 2011, hi ha 15.349 aturats més, una xifra prou sagnant com per a que els governs del PP reconeguen que la seua estratègia és errònia, que només fa que acontentar els postulats neoliberals d’Europa i que cal un canvi de rumb immediat”.