Des de Compromís per Alacant s’ha denunciat hui que “la situació del port d’Alacant estiga veient-se greument afectada per l’abandonament de les grans navilieres, que ha provocat pèrdues tan significatives com 30.000 contenidors anuals de l’empresa Levantina que ara han de dirigir-se als ports de València o Cartagena”.

 

Antoni Arques, membre de Compromís per Alacant, ha indicat que “la desaparició d’estes grans navilieres està encarint les exportacions alacantines i, en conseqüència, la nostra economia s’està tornant menys competitiva i fa més difícil que el Port d’Alacant recupere posicions respecte als seus competidors més directes”.

 

“Després del descens de l’arribada de creuers, ara ens trobem amb una gran caiguda del trànsit de contenidors, una situació que deixa en un punt molt difícil el port alacantí, sense que observem cap reacció per millorar la situació”, ha indicat.

 

En este sentit, Antoni Arques ha lamentat que “el president de l’Autoritat Portuària, José Joaquín Ripoll, no s’haja pronunciat al respecte ni haja presentat cap mesura per contrarestar esta situació, una actitud que deixa totalment en entredit la seua capacitat per dirigir esta institució”.

 

“Estes són les conseqüències de que el PP utilitze el Port d’Alacant per col·locar els seus defenestrats polítics i d’escollir com a president a una persona imputada en un dels principals casos de corrupció del nostre territori, el que fa que tinguem un president més preocupat dels seus assumptes judicials que de gestionar correctament el port”, ha conclòs.