La diputada Mireia Mollà ha presentat diferents iniciatives a Les Corts per reclamar el deute pendent

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha afirmat hui que “el Consell ha d’abonar immediatament el deute que té amb les associacions de dependents per a que estes entitats puguen seguir endavant amb la tasca social que realitzen i que és bàsica per garantir l’atenció als malalts i les seues famílies”.

 

En este sentit, Mollà ha indicat que “la situació és tan insostenible que Afema, a Alacant, i San Pascual, a Ibi, han hagut de recórrer al tancament com a senyal de protesta” i ha afegit que “és vergonyós que el Govern valencià seguisca sense posar solució als seus impagaments i haja permès que estes entitats hagen hagut d’arribar fins aquí”.

 

La diputada de Compromís ha explicat que “des del nostre grup parlamentari hem registrat una pregunta al Consell per a que ens explique quan va a abonar els 120.000 euros que deu al centre ocupacional d’Ibi, una qüestió que se suma a la que vam realitzar sobre el deute de més de 500.000 euros que manté amb Afema”.

 

Així mateix, Mollà ha lamentat que “el Govern valencià seguisca sense donar resposta a altres entitats, com és el cas d’APDA, a Asp, als que el Servef deu més de 70.000 euros per tallers i altres activitats del centre especial d’ocupació”.

 

“La Conselleria d’Economia ha respost al nostre grup parlamentari sobre la situació del centre de dia d’Asp, però en la seua contestació es limita a dir que el Govern de Fabra pretén reduir els temps de pagament, una afirmació inconcreta en la que es nega a comprometre’s amb una data per abonar el deute”, ha assenyalat la diputada.

 

Mireia Mollà ha explicat que “el problema està en què el Consell no dóna prioritat a estos centres i prioritza els pagaments als bancs, mentre abandona estes associacions que són les que garanteixen una atenció digna als dependents, un dret que tenen les persones i que el Govern del PP ha demostrat no reconèixer”.