Compromís per Alacant ha presentat hui al Col·lectiu de Comerciants de la ciutat les seues propostes en matèria de comerç, que passen per impulsar el centre comercial obert, vianalitzar diferents carrer del centre, promoure fires concretes per al comerç local, construir els centres municipals pendents i paralitzar les llicències per a noves grans superfícies.

 

Així s’ho han traslladat hui a Vicente Armengol, representant d’este col·lectiu, el secretari de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido; la responsable de l’àrea Institucional, María José Espuch, i Antoni Arques, membre de l’àrea de comerç.

 

Bellido ha explicat que “per a Compromís el comerç local és un sector econòmic fonamental en la nostra ciutat perquè crea feina estable, revitalitza el municipi i millora la qualitat de vida dels veïns, i, en este sentit, entenem que s’han de posar en marxa mesures que aposten decididament pel seu impuls”.

 

“Cal seguir desenvolupant el centre comercial obert, un model sostenible molt implantat en diferents barris que és una prioritat en la nostra alternativa de model de ciutat”, ha destacat el secretari local, que ha detallat que “per a aconseguir-ho haurien de vianalitzar-se, de manera consensuada amb veïns i comerciants, els carrers de la zona entre Alfons X, el Savi; Àngel Lozano, Passeig Federico Soto i Rambla Méndez Núñez”.

 

Alhora, Ignasi Bellido ha indicat “la importància de construir els mercats municipals pendents, com el de Verge del Remei, per afavorir el consum de productes locals en botigues tradicionals; la necessitat de crear un pla estratègic de transport públic, i la idoneïtat de relacionar l’oferta turística amb la promoció del comerç de proximitat”.

 

“També considerem convenient que l’Ajuntament financie fires exclusivament de comerç local en sòl públic i en zones transitades, revitalitzar els cinemes de la zona centre, així com gravar a les grans superfícies i cancel·lar les llicències per a nous centres comercials”, ha opinat.

 

El secretari de Compromís per Alacant ha afirmat que “per descomptat, entre les nostres propostes es troba declarar Bé Immaterial el comerç local, per a que es reconega el valor econòmic i social d’esta eina i no es base tot el comerç en el model caduc de grans superfícies, que ha acabat fent fallida a Alacant”.