El secretari de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha indicat hui que “des del col·lectiu local hem elevat diferents preguntes al nostre diputat al Congrés, Joan Baldoví, per a que el Ministeri de Foment aclarisca d’una vegada quins són els seus plans respecte al Corredor Mediterrani i garantisca la seua execució completa a curt termini”.

 

Bellido ha indicat que “per molt que la ministra, Ana Pastor, cite esta construcció contínuament, la realitat és que des del Govern central no s’aposta clarament per esta infraestructura, com demostren els escassos recursos que ha destinat per posar en marxa una infraestructura que és vital per a la nostra economia”.

 

“En este sentit, volem que Pastor detalle la planificació que té prevista per al denominat tercer carril del Corredor Mediterrani, una obra que suposa un pegat i no una solució vertadera per corregir les nostres mancances en infraestructures i impulsar el nostre teixit productiu”, ha destacat.

 

En este sentit, el secretari local ha afirmat que “hem sol·licitat a la ministra que detalle els estudis dels que disposa i els resultats generals sobre la promoció del trànsit de mercaderies en el Corredor Mediterrani en les comarques d’Alacant”.

 

A més, Bellido ha explicat que “després de les recents declaracions del president d’Adif, Gonzalo Ferre, en les que reclamava una major implicació del sector privat en el desenvolupament del Corredor Mediterrani, demanem també que Ana Pastor ens explique quines reunions s’han mantingut per concretar esta proposta, quines projeccions té el Govern al respecte i quin seria el paper de la Generalitat en el projecte”.

 

Alhora, el secretari de Compromís per Alacant ha sol·licitat conèixer “si existeix cap pla per a l’establiment d’una línia ferroviària entre València i Dénia i, en cas afirmatiu, en quin punt es troben les converses amb el Govern valencià“.