El portaveu de Compromís per Alacant, Tomàs Mestre, ha reclamat hui que “s’agilitzen els tràmits per declarar Bé de Rellevància Local (BRL) l’antic asil de Benalua i es garantisca així la conservació d’un edifici que, des de la nostra formació, entenem que podria ser utilitzat com a centre multidisciplinar de dependents i ambulatori”.

 

Mestre ha explicat que “a Compromís hem comprovat que esta infraestructura, de 6.197 metres quadrats, es troba en bon estat encara i, per tant, les tres plantes i el soterrani poden dotar-se de serveis que manquen a la zona i fins i tot en la resta del municipi”.  

 

“Així doncs, la planta baixa podria acollir un ambulatori, com a mínim, fins que es construisca l’esperat centre de salut de Benalua, un servei bàsic per al barri que el Govern autonòmic i local del PP porten anys prometent, però que no passa a ser mai una realitat”, ha destacat.

 

El portaveu de Compromís ha continuat dient que “la primera planta podria ser ocupada per col·lectius de dependents i discapacitats i també ONGs, entitats que podrien comptar amb zones assignades i zones comunes on es compartiren serveis per dies, orientació laboral i sociocultural, servei d’inserció, tallers, grups de teràpia, etc.”.

 

“Esta mesura, que hauria de ser prèviament consultada i que comptaria amb la participació de les diferents entitats socials, permetria que estes organitzacions descarregaren part de la pressió econòmica que travessen i, a més, milloraren la qualitat del seu servei”, ha assenyalat.

 

Alhora, Tomàs Mestre ha afirmat que “la resta de dependències de l’edifici podrien destinar-se a biblioteca, ludoteca o saló d’actes i al jardí podrien desenvolupar-se tallers i, fins i tot, podria romandre obert en determinades com a accés públic junt a l’ambulatori i zona verda”.

 

En este sentit, la responsable de Patrimoni de Compromís per Alacant, Ana Delia Gisbert, ha apuntat que “és vital per al barri i per a la ciutat, en general, que l’Ajuntament mantinga el seu ús dotacional i assistencial al nou PGOU i que tramite de manera urgent la seua declaració com a BRL per dotar a la zona dels serveis dels que manca i per garantir la protecció d’este històric immoble”.

 

“Entenem que esta és una proposta viable, que dóna resposta a moltes mancances, que reforça i facilita la tasca de diferents entitats socials que treballen amb dependents i amb persones en risc d’exclusió social, que recupera un espai públic i que té un baix cost econòmic”, ha conclòs Gisbert.