El coordinador de Medi Ambient de Compromís per Alacant, Luis Falcó, ha assegurat hui que “l’anul·lació del Pla Rabassa per part del TSJCV suposa un triomf per al Medi Ambient, ja que el projecte previst agredia diferents zones d’alt valor ecològic -els aiguamolls de Rabassa i Turó del Gall- i promovia un model d’urbanisme salvatge que malauradament ja s’ha implantat a altres zones de la ciutat”.

 

Falcó ha indicat que “amb el reconeixement de la manca de recursos hídrics per a este pla, evitem hipotecar el desenvolupament sostenible de la ciutat i comprometre un bé tan escàs, especialment en la nostra zona”.

 

“La sentència judicial evidència que el pla, que contemplava la construcció de 15.000 vivendes quan a Alacant hi ha més de 22.000 cases sense vendre, era una proposta irracional i que, lluny de satisfer els interessos generals, comprometia els nostres recursos naturals i el desenvolupament de la ciutat”, ha destacat.

 

Per al coordinador de Medi Ambient, “Alperi i Castedo han volgut desenvolupar este pla per damunt de tots i de tots, i així es demostra a l’haver actuat al marge dels informes dels organismes competents, però per fi s’ha posat punt i final a esta manera d’actuar en contra dels interessos de la ciutadania i a través d’un procés irregular”. 

 

“En Compromís volem fer d’Alacant una ciutat sostenible i racional que faça d’ella un lloc més habitable i acabar així amb els vicis i errors que s’han comès durant els últims anys”, ha conclòs Luis Falcó.