La formació demanda també saber si s’han pres mesures d’eficiència en la il·luminació de les festes

 

El coordinador de Medi Ambient de Compromís per Alacant, Luis Falcó, ha explicat hui que “des de Compromís reivindiquem la necessitat de que l’Ajuntament oferisca als veïns de la ciutat i als visitants un pla de mobilitat responsable per a les Fogueres, amb el que garantir un desplaçament còmode pel municipi durant les festes”.

 

Falcó ha indicat que “les Fogueres generen greus problemes de mobilitat pel tancament de carrers i, en este sentit, cal posar en marxa mesures que permeten als ciutadans no haver d’utilitzar el vehicle privat i disposar d’un transport públic eficient”.

 

“Per això, des de Compromís considerem necessària l’habilitació d’aparcaments en l’extraradi amb un baix preu que queden connectats amb les diferents línies d’autobús”, ha descrit el coordinador de Medi Ambient, que ha detallat que “per a esta finalitat podrien utilitzar-se els solars junt a l’estació de Benalua, davant de Rabassa o a les faldes de la Serra Grossa”.  

 

Alhora, Falcó ha assenyalat que “calen altres mesures com l’ampliació del buhobús del 19 al 24 de juny per tota la ciutat i que del 25 al 29 este servei passe pel Postiguet entre 22 i 1 hores; així com allargar fins a tres hores el període per poder fer el transbordament de les línies generals d’autobús, de manera que puguen visitar-se diferents monuments al llarg del dia”.  

 

El coordinador de l’àrea mediambiental ha destacat també la importància de “garantir una completa accessibilitat a les persones amb mobilitat reduïda i impulsar els recorreguts amb bicicleta per les diferents fogueres, accions que són de fàcil implantació i millorarien significativament la qualitat dels serveis que s’ofereixen als alacantins i als turistes”.

 

Sobre la il·luminació en Fogueres

Al mateix temps, Compromís, a través de la plataforma Volem Saber, ha preguntat al consistori si s’han pres mesures d’eficiència en la il·luminació de les festes, “doncs davant la gran quantitat de llum que s’utilitza en este període, entenem que l’Ajuntament hauria d’introduir mesures d’eficàcia i estalvi”.