El secretari de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido ha exigit hui a l’alcaldessa, Sonia Castedo, “que es posicione en contra del projecte de reforma de l’Administració local, ateses les conseqüències que esta llei tindria en la qualitat dels serveis que rep la ciutadania i que no solucionaria els problemes que en estos moments es troben els consistoris, com és el cas del finançament”.

 

Bellido ha indicat que “des de Compromís per Alacant ens mostrem en contra d’esta reforma promoguda per Mariano Rajoy perquè agreuja els problemes dels Ajuntaments, però també perquè revertirà negativament en la ciutadania a l’eliminar bona part de competències bàsiques dels governs municipals, com són Serveis Socials o Cultura”.

 

“A més, es tracta d’una reforma centralista que ens retrotrau a temps que crèiem oblidats amb la democràcia i l’estat de les autonomies i que, alhora, situa a les Diputacions, unes administracions obsoletes, al capdavant del futur de l’administració pública”, ha subratllat.


Per al coordinador de Compromís per Alacant, “esta reforma s’allunya dels paràmetres de la democràcia participativa que exigeixen més cada dia els ciutadans perquè els fa més difícil participar en la gestió política, un aspecte que demostra la càrrega ideològica que este projecte porta darrere”.

 

En este sentit, Ignasi Bellido ha afirmat que “per tot això, demanem a l’alcaldessa d’Alacant que, igual que fa Compromís, es posicione en contra d’una reforma que genera problemes en lloc de solucionar-los i que, amb l’excusa de l’economia, allunya la presa de decisions polítiques de la ciutadania”.