El secretari de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha explicat hui que “la ciutadania té dret a saber quin és el deute que la Generalitat Valenciana manté amb l’Ajuntament i, en este sentit, hem elevat una pregunta al nostre grup parlamentari per a que el Govern valencià detalle la quantitat que deu al consistori i explique quan pensa abonar-lo”.

 

Bellido ha assenyalat que “esta reclamació es fa especialment necessària en un context com l’actual on les arques municipals es troben sota mínims i els consistoris continuen estant infrafinançats, al veure’s obligats a prestar serveis per als quals no tenen ni competències ni diners”.

 

Alhora, el secretari local de Compromís ha afirmat que “exigim al regidor d’Hisenda, Juan Seva, que facilite també la xifra del deute i aclarisca si s’estan realitzant accions al respecte, com és el cas de l’Ajuntament d’Elx, que s’ha personat al Pla de Pagaments a Proveïdors del Govern central per cobrar este deute”.

 

“Seva hauria de liderar la reclamació d’este deute pendent, a la que s’han de sumar la multitud d’inversions promeses per a la ciutat que mai s’han fet realitat, com és el cas del tercer hospital metropolità o la construcció de quatre nous centres de salut”, ha detallat.

 

Per a Ignasi Bellido, “els alacantins i alacantines patim el caos econòmic en què el PP ha sumit al nostre Ajuntament, al que se suma l’opacitat dels comptes locals i el fet de prioritzar els interessos del partit per davant dels de la ciutadania”.