El responsable de Medi Ambient de Compromís per Alacant, Luis Falcó ha assegurat hui que “és absolutament intolerable que l’alcaldessa, Sonia Castedo, haja acceptat que l’abocador de Fontcalent reba 24.000 tones més de residus procedents de la Vega Baja, si tenim en compte que esta planta en l’actualitat ja sobrepassa el seu límit en 1,5 tones”.

 

Falcó ha indicat que “en una nova acció opaca, Castedo ha decidit hipotecar encara més un abocador que compta amb greus irregularitats a més de la seua sobreexplotació, com són el fet de reciclar una mínima quantitat del material que rep, ja que no arriba al quatre per cent del total”.

 

“És increïble que la mateixa alcaldessa que en 2010 va recolzar una moció per a que no s’autoritzara a cap empresa a bolcar residus procedents d’altres plans zonals, ara estiga acceptant els residus d’altres municipis amb les consegüents conseqüències mediambientals per a Alacant”, ha destacat.

 

Per al responsable de Medi Ambient, “la nefasta gestió econòmica del PP al capdavant de l’Ajuntament d’Alacant està tenint greus conseqüències en molts àmbits i este és un bon exemple de com el consistori és capaç de posar en lloc l’entorn natural d’Alacant i la salut pública de la ciutadania per tal de tapar l’estat de ruïna en què han deixat en les arques municipals”.

 

Per tant, Luis Falcó ha defensat que “des de Compromís exigim la compareixença pública de Castedo per a que done explicacions al respecte d’esta decisió que afecta de manera greu a la ciutadania i que evidència la seua incapacitat per governar esta ciutat”.