L’acte tindrà lloc el pròxim 8 d’octubre a les 20 hores en la Seu Universitària

 

Compromís per Alacant ha posat en marxa la primera edició del Premi Miquel Grau amb l’objectiu de reivindicar la memòria d’este defensor de les llibertats, que va ser assassinat a la ciutat ara fa 36 anys. En esta ocasió el premiat és el periodista Pere Miquel Campos, a qui s’ha distingit per ser un gran representant d’estos valors democràtics.

 

El guardó ha estat presentat hui pel secretari de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, durant la roda de premsa que ha oferit este matí a la plaça dels Estels, lloc on Grau va morir.

 

Bellido ha explicat que “Grau va ser agredit l’any 1977 per enganxar uns cartells amb motiu de la celebració del 9 d’Octubre a la plaça dels Estels i va morir a conseqüència de les ferides causades, des d’aleshores este jove es convertí en un símbol de la lluita i la reivindicació valencianista en la transició democràtica”.

 

“En este sentit, des de Compromís per Alacant hem organitzat la celebració d’este premi com un homenatge a la seua figura i per reivindicar la seua memòria”, ha indicat el secretari local, que ha destacat que “Pere Miquel Campos, persona molt activa en el teixit associatiu i el periodisme valencià, és mereixedor d’esta distinció per dedicar la seua vida també a lluitar per les llibertats”.

 

Alhora, Ignasi Bellido ha anunciat que “des de Compromís volem també un reconeixement institucional per a Miquel Grau i per això hem sol·licitat a la Generalitat que li atorgue la seua Alta Distinció i hem demanat a l’Ajuntament d’Alacant que li concedisca la Medalla d’Or de la ciutat”.  

 

L’acte de lliurament del premi tindrà lloc el pròxim dimarts 8 d’octubre a les 20 hores a la seu universitària.