El responsable de Moviments Ciutadans a Compromís per Alacant, Luis Falcó, ha explicat hui que“hem elevat una bateria de preguntes al Congrés dels Diputats sobre les sancions que han arribat a diverses persones que es manifestaren en Alacant el passat mes de juny amb motiu de la inauguració de la línia d’Alta Velocitat entre Alacant i Madrid”.

 

Falcó ha apuntat que “entenem que hi ha qüestions sobre les multes imposades a estes persones que el Ministeri d’Interior ha d’aclarir i, en este sentit, hem registrat les preguntes oportunes a través del nostre diputat al Congrés, Joan Baldoví”.

 

El representant de Compromís per Alacant ha detallat que “hem demanat al Govern que explique decisions com la de no citar a les persones sancionades abans de rebre la multa per a que contrastaren la seua interpretació dels fets amb la dels agents i també que indique com sabien que totes les persones expedientades es trobaven a la manifestació si la relació d’assistents només s’ha difós a través de diferents vídeos de l’acte”.

 

Alhora, Falcó ha afirmat que “volem saber quins criteris s’han seguit a l’hora de multar a 33 persones per obstruir l’entrada a Renfe i tallar l’entrada a un parc públic si a la porta de l’estació hi havia més de 200”.

 

“És evident que el Ministeri de l’Interior ha de donar una explicació clara sobre esta actuació i per això des de Compromís li demanem este exercici de transparència en el que esperem que ens facilite tota la informació sol·licitada”, ha conclòs.