El secretari de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha lamentat hui que “mentre l’Ajuntament eliminava els monitors dels telecentres per falta de diners, l’ex regidor de Modernització Kiko Sánchez desenvolupara presumptament una trama corrupta per a quedar-se amb part dels fons d’este servei de noves tecnologies”.

 

Bellido ha assenyalat que “des de Compromís ja denunciàrem que la supressió dels monitors d’estos centres suposava acabar amb una figura que oferia un assessorament bàsic pels prop de 70.000 usuaris dels telecentres i, per tant, provocaria que les aules d’informàtica es quedaren sense este suport bàsic per a les persones que no tenen els coneixements digitals necessaris”.

 

“Ara, després de les conclusions de la Fiscalia Anticorrupció, tenim encara més clar que possiblement la manca de fons per al servei dels telecentres siga conseqüència de la gestió presumptament corrupta de l’ex regidor Kiko Sánchez, que hauria adjudicat de manera irregular els fons per al seu enriquiment personal”, ha destacat.

 

En este sentit, el secretari local ha assegurat que “malauradament tornem a comprovar com les corrupteles que planegen sobre els diferents governs municipals del PP provoquen un major empobriment dels comptes públics i devaluació dels serveis socials”.

 

Per això, Ignasi Bellido ha tornat a reclamar “que l’Ajuntament torne a contractar els monitors acomiadats dels telecentres i torne a habilitar totes les aules per tal de que continue en condicions una prestació necessària per a una part important de la ciutadania que no pot quedar exclosa de l’accés a la xarxa”.