El coordinador de Medi Ambient de Compromís per Alacant, Luis Falcó, ha explicat hui que “des de Compromís ja alertàrem en el mes de juliol que al vial dels Xiprers, on s’ubica la planta de reciclatge incendiada ahir, existeixen diversos punts d’abocaments incontrolats”.

 

Falcó ha apuntat que “evidentment estos residus –que van des de material urbà a restes d’electrodomèstics o plàstics- suposen un alt risc d’incendi, a més d’afectar al medi natural i a la salut pública, i, en este sentit, volem saber si les deixalles han estat relacionades amb l’origen o la propagació del foc”.

 

“Els abocaments incontrolats no només afecten a la imatge del municipi, sinó que comporten perills, com els ara descrits”, ha destacat el coordinador de Medi Ambient, que ha afegit que “això evidència la importància de que l’administració actue per eradicar estos focus, però també de que la ciutadania es consciencie sobre la gravetat d’abandonar els seus residus en llocs no habilitats”.

 

D’altra banda, Luis Falcó ha indicat que “davant l’incendi, volem saber si s’activaren les mesures d’avís corresponents per a la població pròxima, ja que la combustió que s’estava produint era de material tòxic”.