El coordinador de Medi Ambient de Compromís per Alacant, Luis Falcó, ha afirmat hui que “és necessari que l’equip de govern reclame a la Conselleria d’Agricultura més mitjans per lluitar contra la plaga del morrut i, en concret, és urgent que se solucione la tardança en recollir les palmeres de particulars afectades”.

 

Falcó ha explicat que “el fet que Tragsa, encarregada de la recollida, gestió i eliminació dels exemplars atacats pel morrut roig, compte amb un número insuficient de trituradores provoca estos grans retards a l’hora de que les palmeres siguen retirades, un fet que permet que la plaga seguisca expandint-se”.

 

“Ens trobem amb què es penalitza als particulars si no avisen de que compten amb palmeres infectades, però al mateix temps l’administració no posa els recursos necessaris per fer front a esta situació que necessita d’una actuació ràpida i contundent per aturar la plaga”, ha destacat.


En este sentit, el coordinador de Medi Ambient ha apuntat que “des de Compromís volem saber si l’equip de govern ha fet cap reclamació a Conselleria, si està demanant més recursos per lluitar contra el morrut i si està treballant de manera conjunta amb el govern valencià per solucionar el problema del retard en la retirada”.

 

Alhora, Luis Falcó ha assenyalat que “volem saber si s’està donant cap utilitat a les restes de les palmeres triturades, ja que podrien ser utilitzades per a fabricar compost per a ús agrícola, una iniciativa sostenible que, a més, estalviaria a l’Ajuntament el pagament per la recollida de residus vegetals”.