La coordinadora de l’Àrea de la Dona de Compromís per Alacant, María José Espuch, ha afirmat hui que“des de Compromís recolzem i ens sumem al Tren de la Llibertat, una iniciativa de caràcter estatal que busca reivindicar el dret de les dones a decidir sobre la nostra maternitat i la nostra sexualitat”.

 

Espuch ha indicat que “el Tren de la Llibertat partirà el pròxim dissabte des de la plaça dels Estels d’Alacant en direcció a Madrid, on tindrà lloc la concentració de rebuig a la reforma de la llei de l’avortament impulsada pel ministre de Justícia, Alberto Ruíz Gallardón”.

 

Per a la coordinadora de l’Àrea de la Dona, “esta reforma legal ataca de manera directa la llibertat de les dones en relació a la seua maternitat i, en estes sentit, coarta la seua capacitat de decisió i posa en greu risc la seua salut sexual i reproductiva”.

 

“A més, la normativa situa a les dones com a menors d’edat i ens retrotrau a un passat obscur impropi d’una democràcia”, ha assenyalat María José Espuch, que ha destacat que “és lamentable que este govern que no sap resoldre els problemes econòmics es dedique a fer ideologia contra la llibertat de les persones”.

 

Per tant, la coordinadora de l’Àrea de la Dona ha animat a les alacantines i alacantins “a participar d’esta activitat i donar-li suport per evitar que els drets de les dones siguen trepitjats i s’acabe aprovant esta llei absolutament retrògrada”.