Compromís torna a reclamar la recuperació del Cine Ideal i donar-li ús públic com a subseu de la Filmoteca Valenciana

Des de Compromís per Alacant han assegurat hui que “ens reafirmem en la proposta de donar-li un ús públic a este recinte, i seguim apostant, tal i com Antoni Arques ja proposà l’any 2003, i Compromís ha incorporat al seu programa local, la compra d’este immoble per la Generalitat Valenciana i la seua conversió en subseu de la Filmoteca Valenciana”.

 

En concret, la responsable de Patrimoni de la formació, Anna Dèlia Gisbert, ha indicat hui que “ens alegrem que des d’EU se sumen a esta proposta que ja venim defensant des de fa molts anys perquè entenem que és la més adequada per a la conservació del patrimoni alacantí, conjuga el continent amb el contingut, i aporta valor patrimonial a Alacant des d’una vessant pública dinamització cultural a la ciutat”.

 

En este sentit, ha instat una vegada més a la Generalitat que “destine els fons necessaris per a esta actuació, ja que ara mateixa s’obri una subhasta pública de l’immoble, donada la paralització durant molts anys de la rehabilitació de l’edifici, i recordem que la construcció s’enclava en un dels indrets amb major coherència arquitectònica de la ciutat i que guanyaria molt amb la recuperació d’un edifici emblemàtic per a la ciutadania alacantina”.

 

Així mateix, el secretari de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha afirmat que “no sabem en què s’ha quedat el projecte fantasma que anuncià l’alcaldessa, Sonia Castedo, referent a la intenció de rehabilitar i ocupar l’edifici per part d’una clínica dental, unes declaracions sobre les quals mai es concretà res”.

 

Bellido ha afegit que “siga com siga, per a Compromís, com hem manifestat en nombroses ocasions, volem la rehabilitació de l’edifici per part de la Generalitat Valenciana, i que se convertisca en un espai de difusió i estudi del patrimoni cinematogràfic valencià”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *